Na Zavižanu oboren rekord: Zabilježena nikad niža rujanska temperatura

Foto: Robert Anic/PIXSELL

TEMPERATURE koje su iznenada pale počele su obarati rekorde. Tako je jučer na Zavižanu oboren temperaturni rujanski rekord. Naime, u većini Hrvatske je jučer bilo još hladnije nego u utorak pa je tako oboren i jedan temperaturni rekord.

Naime, kako javljaju meteorolozi DHMZ-a, jučer je bilo najhladnije u posljednjih gotovo šest mjeseci, još od početka travnja, a mjestimice još od potkraj ožujka. Tako je na meteorološkoj postaji DHMZ-a na Zavižanu zabilježena najhladnija rujanska temperatura otkako postoje mjerenja, odnosno od 1953. godine. Temperatura je iznosila -4 °C.

Danas pretežno sunčano, ali i dalje hladno

Danas će prevladavati pretežno sunčano i danju toplije, javlja DHMZ. Jutro svježe, u unutrašnjosti ponegdje uz maglu i slab mraz. Na kopnu će puhati uglavnom slab vjetar, a na Jadranu slaba i umjerena, na udare ponegdje jaka bura i sjeverni vjetar, koji će poslijepodne djelomice okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar, na jugu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 16 i 21, na Jadranu od 21 do 26 °C.

Prognoza po regijama

Evo i kakvo će vrijeme danas biti po regijama:

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano i danju malo toplije. Vjetar uglavnom slab. Jutro svježe, ponegdje uz slab mraz i maglu. Najniža temperatura zraka uglavnom između 0 i 3, a najviša dnevna oko 18 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano uz uglavnom slab vjetar. Ujutro je mjestimice moguća magla i slab mraz. Jutro svježe uz temperaturu od 0 do 3, a danju malo toplije - najviša temperatura između 17 i 19 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno sunčano, ujutro ponegdje uz slab mraz i maglu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 3, a najviša dnevna između 16 i 19 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano i malo toplije. Puhat će većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, u unutrašnjosti oko 4, a najviša dnevna od 22 do 25 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano i malo toplije. Puhat će povremeno umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, u unutrašnjosti oko 6, a najviša dnevna od 22 do 25 °C.

Sutra još malo toplije

Sutra će biti pretežno sunčano i malo toplije. Ujutro je ponajprije po kotlinama i uz rijeke moguća magla ili sumaglica. Vjetar na kopnu će uglavnom biti slab.

Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između 4 i 9, na Jadranu od 12 do 16, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 °C.

Pročitajte više