Na zavodu za sudsku medicinu identificirani posmrtni ostatci hrvatskih branitelja i civila

Na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu identificirano je danas 11 osoba, hrvatskih branitelja i civila ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarskosrijemske, Karlovačke i Sisačkomoslavačke županije te jedna osoba ekshumirana s područja Novog Sada.

Danas identificirani posmrtni ostatci ekshumirani su u različitim vremenskim razdobljima od 1994. do ove godine, a identificirani su klasičnom i DNA metodom.

Predstojnik vladine Komisije za zatočene i nestale pukovnik Ivan Grujić rekao je da je danas utvrđen identitet i jedne osobe s područja Ovčare te da je s time identificirano ukupno 195 žrtava iz te masovne grobnice, od 200 koliko ih je pronađeno.

U tijeku je proces ekshumacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje smo na tragu jednoj masovnoj grobnici, dodao je. Rekao je da će se vjerojatno tijekom ovoga mjeseca obaviti ekshumacije na grobljima u Beogradu na kojima je, pretpostavlja se, pokopano oko 60 osoba koje Republika Hrvatska smatra nestalima, te da hrvatska strana čeka službeni poziv na ekshumacije.

Pukovnik Grujić najavio je već za idući tjedan novu identifikaciju i dodao da Republika Hrvatska nestalima smatra još 1254 osobe.

(Hina) aš az

Pročitajte više