Nacional: Đurđa Adlešić boluje od benignog tumora na mozgu

PREDSJEDNICA HSLS-a Đurđa Adlešić prije nekoliko je dana javnost u šturom priopćenju obavijestila kako će smanjiti dosadašnji tempo rada zbog zdravstvenog stanja, no Nacional saznaje kako Adlešić boluje od benignog tumora na mozgu, te da će u idućih desetak dana biti operirana.

Kako navodi list Adlešić je jučer obavila potrebne konzultacije s doktorom Josipom Paladinom, vodećim hrvatskim neurokirurgom, u vezi operacije koja će biti obavljena u zagrebačkoj bolnici Rebro, a u kojoj će se Đurđi Adlešić odstraniti tumor veličine 2,5 cm u središnjem prednjem dijelu mozga.

Nakon što se srušila na Veliku Gospu, te 20 minuta bila bez svijesti, Adlešić je navodno tek na nagovor prijatelja posjetila liječnike, a nakon što su se nalazi srca pokazali u redu, kontaktirala je Matu Granića koji joj je savjetovao hitan neurološki pregled, CT i magnetsku rezonancu, te odlazak na Rebro, no Adlešić je pretrage željela obaviti u rodnom gradu.

U Bjelovaru je nakon nalaza CT-a Đurđa Adlešić doživjela šok, tvrdi Nacional, jer je dijagnoza bila vrlo loša. Naime, prema tom nalazu radilo se o tumoru stražnje jame lubanje, koji je najčešće maligan i preživljavanje je vrlo upitno.

Nakon tog nalaza Adlešić je otišla u Zagreb na dodatne pretrage, kojima je potvrđeno da boluje od meningeona - benignog tumora, od 2,5 centimetra smještenog u prednjem dijelu glave, za koji su izgledi puno bolji za oporavak.

Nakon odluke da će ići na operaciju, dio liječnika navodno joj je predložio da ode u Beč ili Hamburg, no Adlešić je odlučila ostati u Zagrebi i operaciji se podvrgnuti na Rebru pod stručnim vodstvom Paladina.

A.H.

Pročitajte više