Nacional: Šefica DORH-a se svaki mjesec sastaje s Plenkovićem. DORH: To nije istina

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DRŽAVNO odvjetništvo danas je opovrgnulo tvrdnje tjednika Nacional, navodeći da glavnu državnu odvjetnicu premijer, ni bilo tko drugi, nije kontaktirao vezano za izvide nadležnog državnog odvjetništva protiv ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

"U odnosu na neimenovane izvore i njihove 'informacije' za tekst objavljen u današnjem izdanju tjednika Nacional, DORH odgovara da neimenovani izvori raspolažu neistinitim informacijama: Glavnu državnu odvjetnicu RH nije ni predsjednik Vlade RH, a ni bilo tko drugi, kontaktirao i zvao vezano za izvide nadležnog državnog odvjetništva protiv ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine", ističu u priopćenju.

Nacional: Više puta smo odgovorili na ta pitanja

Dodaju i da u cijelosti ostaju kod odgovora Nacionalu da je "glavna državna odvjetnica dosad, u više navrata, što usmeno izjavama, što pisano objavom priopćenja, odgovorila vezano za izjave pojedinaca i medija i njihovo tumačenje je li pritisak ili nije pritisak".

U DORH-u navode da smatraju bespotrebnim odgovarati na pitanja o suradnji DORH-a i vlade "budući da je suradnja i komunikacija opisana u odredbama Zakona o državnom odvjetništvu te u odredbama podzakonskih akata".

Nacional: Šefica DORH-a redovito ide u Banske dvore

Tjednik Nacional u posljednjem je broju objavio da "poziv premijera Plenkovića prema glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek nije bio slučajan, već da šefica DORH-a najmanje jednom mjesečno posjećuje premijera u Banskim dvorima".

U tekstu koji je ranije demantirala i vlada tjednik navodi da ti posjeti nisu evidentirani te da se premijer na njima informira i o konkretnim predmetima.

Pročitajte više