Filipovića će Uskok ispitati zbog Ine. Nacional objavio poruke

Foto: Hina

NACIONAL u sutrašnjem izdanju donosi informaciju da će Uskok ispitati ministra Davora Filipovića zbog plinske afere u Ini. Nacionalov urednik Berislav Jelinić objavio je sutrašnju naslovnicu na svom Facebooku profilu uz poruke koje su pronađene u mobitelu ministra Filipovića iz konverzacije s optuženikom u toj aferi.

Riječ je o Goranu Husiću, šefu Uprave OMS Upravljanja koji je uhićen i optužen s Damirom Škugorom, Ininim šefom sektora plina, u plinskoj aferi u kojoj je, sumnjaju istražitelji, ukradeno gotovo milijardu kuna.

"Pričat ćemo kad se sljedeći tjedan vidimo", "Možda da ih na sastanku upozoriš da će se cijene transporta nafte i plina povećati...", objavio je Nacional dio poruka koje je navodno Husić pisao ministru Filipoviću.

Nacional piše da se poruke nalaze na više desetaka stranica među dokazima za podizanje optužnice u plinskoj aferi te da otkrivaju koliko je duboko administracija Andreja Plenkovića impregnirana u kriminalni milje koji je Inu oštetio za milijardu kuna. Dodaju da je Filipović obrisao većinu poruka koje je slao Husiću.

Pročitajte više