Nadbiskup Barišić: Božić je rođendan života

NADBISKUP splitskomakarski msgr. Marin Barišić u propovijedi na središnjem božićnom misnom slavlju u katedrali Svetog Duje u Splitu kazao je da je Božić rođendan života.

U ove dane, kazao je Barišić, Bog progovara po sinu. "Cijeli kosmos je bogato okićeni bor s puno kuglica, a jedna od tih kuglica smo mi među koje je došao Bog", rekao je.

"Ali, malo betlehemsko dijete ni njegovi nisu htjeli primiti. I danas u našoj Europi pitamo se može li betlehemsko dijete naći svratište gdje će biti u europskom ustavu", rekao je Barišić.

"Sjetimo se samo koliko je ruševina ostalo, jer su odbili Njega", upozorio je. Pojasnio je da "ruševine mogu biti odnosi u obiteljima, među državama - pogledajte Irak, Palestinu itd".

Odbijanje Sina Božjeg donosi tamu, jer je on svjetlo koje prosvjetljuje čovjeka. On odgovara na temeljna pitanja svakog čovjeka na koja sam ne može odgovoriti, rekao je nadbiskup.

Kazao je da njegovo prihvaćanje donosi osmišljeni život, daje odgovore kamo idemo. "Kaže nam da je iza svakoga od nas poštvanje i ljubav Boga, a to znači puno, jer je lakše živjeti kad znamo da smo voljeni i štovani", kazao je uz ostalo u propovijedi msgr. Marin Barišić.

(Hina) merc ln

Pročitajte više