Nađi: Fokus neće koalirati s Radničkom frontom i Domovinskim pokretom. Ekstremni su

Screenshot: HRT

Šef Fokusa Davor Nađi je za Dnevnik HTV-a rekao da je njegova stranka poznata po tome da smanjuje poreze i kada su izbori blizu i kada nisu.

"Mi radimo na podizanju kvalitete života naših građana i to je potvrda naše dosljednosti i jamstvo da ćemo to i ubuduće raditi. To nije predizborni trik", rekao je Nađi za Dnevnik HTV-a.

Suradnja s Reformistima i dogovori s IDS-om

Stranka Fokus je potpisala suradnju s Reformistima, a s IDS-om imaju razgovore koji su u visokoj fazi.

"Naše su dodirne točke te da dijelimo iste vrijednosti, dio smo europske ALDE grupacije, ali i to su najrazvijeniji dijelovi Hrvatske. Mi iz stranke Fokus imamo odlične rezultate na lokalnoj razini i mislimo da cijela Hrvatska može željeti ovakvu kvalitetu života i poslovanja kao što je to na našim prostorima i to je ono što nas povezuje", govori Nađi.

"Ne želimo koalirati s HDZ-om, a ni s ekstremima - Radničkom frontom i Domovinskim pokretom"

Upitan što je sa strankom AP šibensko-kninskog župana Marka Jelića, Nađi je odgovorio da postoje određeni kontakti. Navodi da je Fokus sada u fazi sklapanja kontakata te da su dobrodošli svi koji dijele njihove vrijednosti i stajališta. 

Nađi je istaknuo da Fokus ne želi koalirati s HDZ-om, ali ni s ekstremnim strankama pa je naveo da su to Radnička fronta s jedne strane i Domovinski pokret s druge strane.

"S Radničkom frontom se razilazimo u ekonomskim politikama. Oni su za socijalističke politike koje u pravilu rezultiraju totalitarizmom i glađu, dok Domovinski pokret stalno radi na podjeli birača na najnižim strastima, a to nije ono što mi radimo.

Kada govorimo o ostalim strankama u postizbornom kontekstu, one će se dijeliti na odgovorne i neodgovorne. Odgovorne će biti one koje će biti spremne sjesti za stol i zajedno dogovoriti novu vlast koja će maknuti HDZ, a neodgovorne će biti sve ostale", kazao je predsjednik Fokusa.

"Ne zamaramo se anketama jer sigurno ulazimo u sabor"

Nađi naglašava da za parlamentarne izbore HR rejting nije toliko ključan jer su izbori prema izbornim jedinicama.

"Naša koalicija koja je u nastajanju, već sada je na oko 6-8 mandata i vjerujem da će to rasti. Mi se ne zamaramo anketama jer znamo da sigurno ulazimo u sabor", rekao je Nađi za Dnevnik HTV-a.

Pročitajte više