Nađi piše za Index: Zagreb nema vremena da se na njemu netko uči upravljati

Foto: Press

Index je po anketi vodećim kandidatima ponudio da napišu tekst u kojem bi obrazložili zašto bi Zagrepčani trebali glasati baš za njih... Tekstove ćemo objavljivati redom kojim smo ih dobili.

ŽELITE li promjenu sustava ili samo promjenu čovjeka na čelu sustava?

Mnogi kažu da su svi kandidati za gradonačelnika Zagreba isti. Pa dozvolite da za početak razbijem tu predrasudu. Evo po čemu se razlikujem od drugih.

Ukinut ću prirez

Jedini sam kandidat koji je jasno rekao da će ukinuti prirez. A to sam već jednom i napravio. Time sam zapravo jedini kandidat koji radi na tome da vam gradska uprava uzima manje novca, dok vas drugi uvjeravaju da će vaš novac trošiti pošteno, a realnost je da taj novac završava u projektima poput žičare.

Jedini sam kandidat koji je jasno rekao da će uvesti transparentnost, a to sam već jednom i napravio. Do danas niti jedan drugi grad u Hrvatskoj nije uveo transparentnost u gradska poduzeća i ustanove kako smo to napravili u Svetoj Nedelji.

Jedini sam kandidat koji je jasno predstavio zelena rješenja poput novog sustava gospodarenja otpadom temeljenog na dobivanju energije iz otpada i smanjenju broja kanti.

Također, najavio sam izmještanje autobusnog kolodvora bliže obilaznici, pored lokacije buduće bolnice Blato. Time bi se smanjile prometne gužve jer ne bi tisuće autobusa dnevno ulazile u centar grada, a popravila bi se i kvaliteta zraka, posebno u kombinaciji s energanom koji je najčišći oblik zbrinjavanja otpada za razliku od trenutnog deponiranja na odlagalište.

Otpustit ću uhljebe na izmišljenim radnim mjestima

Jedini sam kandidat i koji je jasno rekao da će otpustiti uhljebe na izmišljenim radnim mjestima, a nagraditi najbolje zaposlenike. Neki žale one koji bi dobili otkaze, no ja vas pitam jesu li vas žalili kada su im se namještali natječaji i kada su kroz poreze uzimali novac vašoj obitelji da bi plaćali njihov nerad? Žale li ti neradnici svoje kolege koji se uistinu trude i na kojima cijeli sustav počiva, a zaobilaze ih nagrade i unapređenja jer nisu politički podobni? Podsjetio bih, u Svetoj Nedelji sam uveo, opet jedini u Hrvatskoj, sustav ocjenjivanja gradskih službenika što je praćeno povećanjem ili smanjenjem plaće, ovisno o ocjenama.

Jedini sam od kandidata predstavio i detaljan plan ušteda u iznosu od 3.2 milijarde kuna na rashodnoj strani proračuna, kojim bi se oslobodio prostor za ukidanje prireza, vraćanje dugova i pokretanje novog investicijskog ciklusa. Svako rješenje koje sam predstavio je bilo jasno i nedvosmisleno prezentirano s financijskom konstrukcijom. Niti jedan drugi kandidat nije rekao odakle će namaknuti potreban novac za sva brda i doline koja su obećali.

Jedini od kandidata za gradonačelnika Zagreba imam i konkretno iskustvo privlačenja investicija stavljanjem u funkciju neiskorištene imovine. U Svetoj Nedelji smo na taj način privukli investiciju od milijardu i pol kuna poduzeća Rimac Automobili. Siguran sam da bi se po istom modelu moglo staviti u funkciju i prostore Gredelja, Velesajma, tvornice Sljeme i mnoge druge zapuštene parcele.

Zakon o obnovi nepravedan i neprovediv

FOKUS je i jedina stranka koja je od samog početka bila protiv Zakona o obnovi jer smo tvrdili da je nepravedan i neprovediv. Sada kada više od godinu dana od potresa obnove još nema, pokazalo se da smo u pravu. Da nas se tada slušalo, obnova bi bila postavljena na puno brži i efikasniji način te bi do danas većina posla bila obavljena. To je dokaz da mi znamo rješavati i najkompleksnije probleme dok drugi ne vide dalje od nosa pa shvate krive poteze tek kad ih isti opale o nos, kao što je to slučaj sa Zakonom o obnovi koji su zajedno izglasali HDZ, Možemo, SDP i BM365.

Zagreb nema vremena da se na njemu netko uči upravljati

Dragi sugrađani, imam iskustva upravljanja gradom i vrlo pozitivne rezultate iza sebe. Imam iskustvo i iz privatnog sektora te snažan tim u stranci FOKUS. Grad Zagreb nema vremena da se netko na njemu uči upravljati jer greške u ovakvoj situaciji su preskupe. Nemojte vjerovati riječima i obećanjima. Vjerujte svojim očima i dosadašnjim rezultatima kandidata, a vjerujem da moji rezultati govore dovoljno.

Stoga vas pozivam da ovu nedjelju izađete na izbore i glasate pod brojem 8 za stranku FOKUS te pod brojem 4 za mene kao kandidata za gradonačelnika Zagreba!

 

Pročitajte više