Nađi: Plenković zabranom rada nedjeljom skreće pažnju sa svojih afera

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK stranke Fokus i saborski zastupnik Davor Nađi komentirao je vladinu zabranu rada nedjeljom. 

"Stranka Fokus oštro se protivi najavama zabrane rada nedjeljom i smatra da se time krši Ustavom zajamčeno pravo na rad. Ovakvom ideološkom podjelom HDZ i lažni liberali opet rade štetu gospodarstvu i smanjuju životni standard građanima, a sve u svrhu skretanja pozornosti pred izbore s Plenkovićevih afera: Beroš, Zadravec, Rimac, Kuščević i drugi", izjavio je predsjednik stranke i saborski zastupnik Davor Nađi.

Fokus traži vladu da odustane od tog plana

Iz stranke pozivaju vladu da odustane od nauma zabrane rada nedjeljom, ali i da ukine epidemiološka ograničenja rada svih gospodarskih subjekata kojima je onemogućeno poslovanje.

Podsjetimo, Plenković je danas, deset dana uoči lokalnih izbora, najavio zabranu rada nedjeljom u Hrvatskoj.

Napravio je to na press-konferenciji koju je održao nakon sastanka vladajuće koalicije. Prijedlog Zakona o trgovini, kojim se regulira rad nedjeljom, danas je na sastanku vladajuće koalicije predstavio ministar gospodarstva Tomislav Ćorić (tć), a premijer je potvrdio da je namjera zakona zabraniti rad nedjeljom.

Zabranu rada nedjeljom vladajući HDZ najavljuje već neko vrijeme. Protivi joj se velika većina trgovačkih lanaca i trgovina te niz ekonomista, a podržavaju je Katolička crkva i sindikati.

Pročitajte više