Nagibni vlak iskočio iz tračnica kod Cerovca, nema ozlijeđenih

OKO 10.30 sati je kod Cerovca, između kolodvora Gračac i Malovan, došlo do iskliznuća jednoga okretnog postolja nagibnog vlaka broj 521, koji je vozio na relaciji Zagreb - Split. Kako su izvijestili iz Hrvatskih željeznica, u vlaku je bio 51 putnik, a nitko od putnika ni željezničkog osoblja nije ozlijeđen.

U HŽ-u navode kako je iz Knina krenuo drugi vlak, koji je putnike prevezao do Knina, a dalje su svoj put nastavili nagibnim vlakom broj 1522 koji vozi iz Splita za Zagreb (s polaskom iz Splita u 10.47 sati). Putnici nagibnog vlaka broj 1523, koji je iz Zagreba za Split krenuo u 11 sati, vozit će se vlakom do Gračaca, gdje će presjesti na autobuse koji će ih prevesti do Splita. Zbog ovakve organizacije prometa doći će do kašnjenja navedenih vlakova.

Na terenu je i pomoćni vlak koji će garnituru podići na kolosijek kako bi se pruga moga osloboditi za redoviti promet. Redovita uspostava željezničkog prometa očekuje se u poslijepodnevnim satima. Sve mjerodavne ekipe su na terenu, a istraga o uzrocima nezgode je u tijeku. 

I.M.
Foto: Zeljeznice.net

Pročitajte više