Nagrade uz Dan Varaždinske županije

Varaždinskom biskupu msgr. Marku Culeju večeras je na svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj uz Dan Varaždinske županije, koji se obilježava na blagdan Male Gospe, zaštitnice te županije, uručena Nagrada županije za životno djelo.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju pripala je Đurđici Zagrec i Obrtničkoj komori Varaždinske županije, a Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu Karolini Šprem i tvrtki Gumiimpex.

Dobitnici nagrada Županijskog poglavarstva su Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždin u povodu 140- te obljetnice osnivanja, Šahovsko društvo Varaždinske županije u povodu 100- te obljetnice osnivanja, te Anđelko Katalenić najbolji učenik završnih razreda srednjih škola u minuloj školskoj godini.

Na svečanoj sjednici održana je projekcija filma o županijskim postignućima u minule četiri godine, o čemu su i govorili predsjednik Županijske skupštine Danijel Vereš i župan Zvonimir Sabati.

Uz Dan Varaždinske županije položeni su vijenci kod središnjeg križa na Varaždinskom groblju, a u Galeriji Doraart otvorena je izložba ulja na platnu sa motivima mrtve prirode Morene Brnčić, akademske slikarice iz Rijeke.

(Hina) xvar ydd

Pročitajte više