Najavljen 14. Međunarodni festival malih scena Rijeka

ČETRNAESTI međunarodni festival malih scena u Rijeci bit će održan od 29. travnja do 6. svibnja, a na njemu će biti prikazano deset predstava iz sedam europskih zemalja - Hrvatske, Italije, Srbije, Mađarske, Slovenije, Letonije i Finske. Tim povodom danas je u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku upriličena druga konferencija za medije na kojoj su predstavljene novosti u programu Festivala.

Kako naglašava direktor Festivala, Nenad Šegvić izmijenjeno je vrijeme održavanja predstave "Samljeveninestao" u izvedbi kazališta Katona Jozsef iz Budimpešte, koja će se održati u srijedu 2. svibnja s početkom u 20,30 sati u Marganovu (bivša Tvornica papira), a ne kako je bilo službeno najavljeno u kavani hotela Neboder.

U stručnom žiriju Festivala ove su godine Voja Brajović, dramski prvak iz Beograda, Helena Buljan, dramska prvakinja iz Zagreba, Meta Hočevar, redateljica i scenografkinja iz Ljubljane, Vili Matula, dramski prvak iz Zagreba i Željka Turčinović, dramaturginja iz Zagreba. Promijenjen je i naziv nagrade za najbolju scenografiju imenom poznatog scenografa "Doriana Sokolića".

Nagradu "Mediteran" medijskog pokrovitelja Festivala Novog lista za najbolje glumačko ostvarenje dodijelit će tročlani žiri Novog lista u sastavu: Zlatka Zubanović Likarić (novinar/urednik), Miljenko Marin (novinar/urednik) i Svjetlana Hribar (novinar/urednik). Voditelji okruglih stolova biti će Tajana Gašparović, dramaturginja (Rijeka/Zagreb) i Matko Botić, dramaturg iz Rijeke, uz festivalskoga selektora Hrvoja Ivankovića.

Ulaznice za festivalske predstave predstavljat će glasačke listiće za nagradu publike. Zbroj ocjena od 1 do 5 svake predstave podijeljen s brojem ulaznica, kojima se glasovalo davat će prosječnu ocjenu svake pojedine predstave. Po završetku svake predstave, odnosno po završetku svakoga razgovora objavljivat će se prosječna ocjena publike. Nakon posljednjeg glasovanja proglasit će se nagrada publike Dalibor Foretić koja ove godine nosi i naziv glavnoga pokrovitelja:T-Com Kulturist nagrada publike "Dalibor Foretić".

Pročitajte više