Najbeskorisnija sprava ikada - masažer stopala

BRITANCI očito nisu oduševljeni nekim tehnološkim dostignućima, pa se tako u anketi najbeskorisnijih naprava na prvom mjestu našao masažer stopala.

Anketu je sprovela internetska stranica Which.co.uk na uzorku od 1.000 Britanaca koji su odgovarali na pitanje koji su ima aparati, odnosno tehnološka dostignuća, promijenili život.

Na prvom mjestu najkorisnijih gadgeta ikada izumljenih našao se, pretpostavljate, mobilni telefon koji ja bio najbitniji uređaj čak 25 posto anketiranih osoba dok život bez mobitela ne može zamisliti 42 posto ispitanika između 16 i 24 godina.

Najomiljeniji proizvođač mobitela pritom je Nokia, točnije, model N82. Drugo mjesto pripalo je prijenosnom računalo, a kao brand je najpopularniji Apple, odmah iza prijenosnika slijedi MP3 player.

Jedna osoba, od njih 1.000, navela je kao bitnu tehnološku napravu koja mu je promijenila život - mješač salate. Konačna lista top deset proizvoda koji su prijeko potrebni ljudskom rodu izgleda ovako:

1. Mobilni telefon
2. Prijenosno računalo

3. MP3 player
4. Digitalni fotoaparat
5. GPS - satelitska navigacija
6. DVD player
7. Perilica rublja
8. Usisivač
9. Mikrovalna pećnica
10. Igrača konzola

Glavni urednik internetske stranice koja je sprovela anketu izjavio je: "Zaboravite na igrače konzole i TV uređaje, mobitel je upravo ona stvar koja mijenja život", te nadodao, "popularnost iPhonea dokazala je što ljudi vole, žele i što vrijedi".

V.M.
Foto: cdn.overstock.com

Pročitajte više