Gledali smo najdosadniji Aktualni sat ikad, SDP-ovci uglavnom nisu ni bili u Saboru

Foto: FaH

PREMIJER Andrej Plenković prvi put je odgovarao na pitanja saborskih zastupnika i današnji Aktualni sat jedan je od dosadnijih koje smo gledali jer se premijera ne rešeta provokativnim pitanjima. Ispitivali su ga uglavnom samo HDZ-ovci pa cijeli saborski scenarij danas izgledao pomno razrađen u središnjici na Trgu žrtava fašizma. Zašto je u sabornici bilo premalo SDP-ovaca i zašto ništa ubojito nisu pitali Plenkovića?

Potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Igor Dragovan u izjavi za Index kaže kako su sva pitanja SDP-ovaca bila posljednja na listi.
 
"Prijavili smo 10 pitanja, ali ždrijebom smo završili na kraju. Tako je sreća htjela ovog puta", rekao nam je Dragovan. No, popis zastupnika koji su prijavili pitanja je "šareniji" nego što tvrdi Dragovan i nisu svi SDP-ovci na kraju liste.

Ukupno je SDP prijavio deset pitanja, prvo je trebao postaviti Orsat Miljenić, ali on danas nije bio na poslu jer je, navodno, bolestan. 

Svijetla točka bilo je prvo aktualno pitanje Bojana Glavaševića ministrici kulture Nini Obuljen što misli poduzeti po pitanju smanjenja govora mržnje u javnom prostoru, ali i zločina iz mržnje, prije svega protiv novinara, nacionalnih manjina i LGBT osoba.
 
Na pitanje zašto uglavnom nema SDP-ovih zastupnika u sabornici, Dragovan nam je odgovorio kako ne zna što je tome razlog i da je on trenutačno zauzet pripremama sjednice Odbora za obranu. 

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a je bivši šef stranke Zoran Milanović kojega mrzi dolaziti u parlament jer ga od sjedenja u Saboru "bole prepone".

Danas je SDP opozicija, koja je donedavno vladala i dok je vladala nije sebi dizala plaće kad je smanjivala porez ostalim građanima, ali ova postava nije u stanju čak ni na tome poentirati i pitati premijera otkud mu pravo da si podiže plaću, a da nije još ni počeo raditi.

Poredak zastupnika koji su prijavili pitanja za Aktualni sat

Pročitajte više