Najnovije ankete pokazuju da Hillary i dalje vodi, Trump smanjuje razliku

Foto: Hina

TOČNO deset tjedana prije američkih predsjedničkih izbora tri ankete pokazuju da Hillary Clinton još uvijek drži 5 do 6 posto prednosti ispred republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

Prema istraživanju NBC-a, za Hillary Clinton glasalo bi 48 posto američkih birača, što je pad od dva posto u odnosu na rezultate istog istraživanja prošlog tjedna. Trump bi prema ovoj anketi trebao dobiti 42 posto glasova, kao i tjedan dana ranije.

Istraživanje Public Policy Polling pokazuje da je oboje kandidata u padu, pa tako Clinton prognoziraju 50 posto glasova (48 posto prije mjesec dana), a Trumpu 43 posto (45 posto prije mjesec dana).
   
U najnovijoj anketi Monmouth University Polla za Clinton se izjasnilo dva posta ispitanih manje nego u lipnju, pa sad dobiva 49 posto glasova, dok je Trump s 40 posto u lipnju skočio na 42 posto danas.

The New York Times je razvio model predviđanja rezultata predsjedničkih izbora koji Hillary Clinton daje 88 posto izgleda da će slaviti u predsjedničkoj utrci. I drugi modeli predviđanja naklonjeniji su demokratskoj kandidatkinji, dok republikance može utješiti činjenica da Cllinton nije stvorila odlučujuću prednost uoči tri debate koje će se održati 26. rujna, 9. listopada i 19. listopada.

Pročitajte više