Najstrašniji vikend u povijesti: 17 mrtvih na cestama

OD PETKA do danas poslijepodne kada su u varaždinskoj bolnici bitku za životom izgubile dvije odrasle osobe i dvogodišnje dijete nakon nesreće na varaždinskoj obilaznici, crna brojka poginulih u prometnim nesrećama popela se do užasne brojke sedamnaest, što ovaj vikend čini najgorim u povijesti. Najgore je bilo na području Varaždinske županije gdje je od petka poginulo sedam osoba.

Prometna horor priča započela je u petak kada je u prometnoj nesreći u Rinkovcu na području Lepoglave pronađen mrtav muškara, a za kojeg se zbog vrste ozljeda pretpostavlja da je najvjerojatnije stradao u prometnoj nesreći.

Vozačica M.B. (49) poginula je u petak u sudaru s kamionom-mikserom oko 14.30 sati u mjestu Cerje Nebojse, na cesti Varaždin-Ivanec. Nesretna vozačica je svojim automobilom prešla u suprotni kolnički trak i izravno se sudarila s mikserom i na mjestu poginula.

Posebno ugroženi motociklisti

U petak, također u varaždinskoj županiji, smrtno je stradao 17-godišnji motociklist kada ga je udarila V.K. koja se nepropisno polukružno okretala.

Jučer su tri osobe poginule u sudaru dva automobila na autocesti kod čvora Vrpolje u blizini Šibenika. Od ozljeda je u šibenskoj bolnici umrla 57-godišnja žena, koja je uz dvojicu vozača koji su na mjestu poginuli, treća žrtva ove nesreće. Vozač passata izgubio je kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu ceste i sudario se s Grand Cherokeejem britanskih registarskih oznaka.

U Selskom Polju, kod Siska, biciklist je poginuo nakon što ga je autom udario 24-godišnji vozač.

Jučer u popodnevnim satima ispred benzinske postaje Adriapetrol kod Malinske, poginuo je motociklist u sudaru s terencem njemačkih registarskih oznaka. 

Poginuo je i motociklist na državnoj cesti između Novske i Brestača. Do ove nesreće je došlo nakon što je motociklist nakon izlaska s autoceste zagreb-Lipovac, zbog prevelike brzine izgubioo nadzor nad vozilom  i podletio pod automobil koji je naišao iz suprotnog smjera. Motociklist je ostao prikliješten ispod automobila. Na žalost, izbio je požar u kojem je izgorio zajedno s motorom i automobilom. Sat vremena nakon nesreće u bolnici je umrla jedna od dvije osobe iz automobila, dok se druga još bori za život.

U nesreći u baranjskom selu Lug u subotu oko 1.40 poginuo je 37-godišnji  motociklist Igor S. On je zbog prevelike brzine, izletio iz zavoja, zahvatio bankinu i udario u prilazni most. Zajedno s motorom preletio je most i pao na nogostup, te na mjestu poginuo.

Zaspala za volanom i ugrozila život djece koja nisu bila vezana

U subotu navečer kod Ivanić Grada poginula je 34-godišnja državljanka Turske A.Y. Do nesreće je došlo nakon što je 38-godišnja vozačica N.T. zaspala za volanom i sletjela s autoceste. U autu su bile i 34-godišnja majka A.Y. i njeno troje djece koji nisu bili vezani. A.Y. i jednogodišnji dječak su izletjeli kroz zadnje staklo iz automobila, te je majka preminula na licu mjesta. Dječačić je teško ozlijeđen, kao i njegova 9-godišnja sestra, te se liječnici bore za njihove živote.  Vozačica N.T. i 12-godišnji dječak su prošli s lakšim ozljedama.

Kod Svetog Križa Začretje poginula je 21-godišnja A.H. iz ovog mjesta. Do nesreće je došlo kad je vozač motocikla I.N. (31) izgubio kontrolu zbog prebrze vožnje i sletio s ceste. Djevojka je na mjestu poginula dok je vozač s teškim ozljedama koje nisu opasne po život hospitaliziran u Klinici za traumatologiju u Zagrebu.

Posljednja i ujedno najteža je  ona koja se dogodila danas nešto prije podneva, u kojoj su smrtno stradale tri osobe i dvogodišnje dijete, na varaždinskoj obilaznici kod čvora Nedeljanec. Jedna osoba je poginula odmah na mjestu nesreće dok su dvije osobe i dijete bitku za život izgubili u bolnici. Nakon nesreće u bolnicu je prevezeno četvero ozlijeđenih osoba, od kojih su u međuvremenu troje podlegli ozljedama. U nesreći su sudjelovala tri vozila, a svi četvero poginulih su bili u automobili zagrebačkih registracija.

D.M.
Foto: RTL

Pročitajte više