Nakon 86 godina rada, gasi se čakovečki MTČ

ČAKOVEČKI tekstilni div i nekadašnji ponos toga kraja, MTČ, gasi se nakon 86 godina rada. Prije mjesec dana proglašen je stečaj, a prve detaljnije analize financijskih stručnjaka i stečajne upraviteljice, unatoč nekim nadama i idejama, pokazale su da ne postoji slamka spasa za koju bi se uhvatili, prenosi HRT.

MTČ grca u dugovima te zasad nije objavljen ukupni iznos dugovanja, a poznat je samo podatak da dugovanja prema radnicima iznose 24 milijuna kuna. Neki podaci navode da se dug tvrtke popeo i do 80 milijuna kuna, dok se vrijednost tvrtkine imovine procjenjuje na 75 milijuna.

MTČ je tvrtka koja je godinama hranila obitelji čakovečkog kraja te jedini spas koji preostaje jest mogućnost zakupa. Ukoliko se ni to ne ostvari, i MTČ će, kao i niz drugih hrvatskih tvrtki, otići u povijest.

Podsjetimo, trgovački sud u Varaždinu krajem travnja je otvorio stečajni postupak nad Međimurskom trikotažom Čakovec, na prijedlog nekoliko zaposlenika te tvrtke sa 146 radnika kojima nisu isplaćene plaće od siječnja ove godine, a tvrtka im nije uplaćivala doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje od 2005. godine.

Pročitajte više