Nakon otmice turskog putničkog zrakoplova otmičar se predao policiji u Ankari

TURSKI CNN objavio je vijest o otmici putničkog zrakoplova kompanije Pegasus čiji se otmičar nakon slijetanja u Ankari predao policiji.

Novinska agencija Anatolija identificirala je otmičara kao Mehmeta Goksina Gola koji je možda mentalno bolestan. Policija smatra kako otmicu nije organizirao iz političkih već iz osobnih pobuda.

Ubrzo po zaustavljanju na stajanci aerodroma u Ankari letjelicu su okružile jake snage specijalne policije, a putnicima nije bio dozvoljen izlazak iz aviona.

Avion je letio na domaćoj liniji Diyarbakir - Istanbul, a  otet je tijekom leta iz Diyarbakira, nastanjenog uglavnom Kurdima, prema Istanbulu. Zrakoplov je sletio na aerodrom u Ankari.

Ranije su o otmičaru dolazile kontradiktorne informacije. Prema jednima radilo se o ženskoj osobi koja je uhićena, dok je kasnije objavljeno i potvrđeno kako se radilo o muškarcu koji se predao.

U zrakoplovu se nalazilo 178 putnika, od čega tri bebe, prenosi BBC. Avion pripada privatnoj zračnoj kompaniji Pegasus, potvrdio je izvršni direktor tvrtke Associated Pressu.

Otmičar je navodno prijetio eksplozivom koji se nalazio u zrakoplovu, te je tako prisilio pilota da avion prizemlji na pistu zračne luke u Ankari.

Više informacija o incidentu očekuje se tijekom večeri.

I.K.

Pročitajte više