Nakon skoro 4 sata završilo Vijeće za nacionalnu sigurnost koje je vodio Milanović

Screenshot: N1

DANAS od 14 sati održavala se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj su bili predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i još sudionika iz vrha vlade te vojno-sigurnosnih služba, kojom je predsjedavao Milanović.

Iz Ureda predsjednika vlade oglasili su se priopćenjem u subotu u kojem su objavili kako se sjednica održava u Banskim dvorima.

"Predsjednik vlade rado će biti domaćin sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost u Banskim dvorima. Drago mu je da će predsjednik RH prvi put posjetiti obnovljenu dvoranu 'Bana Jelačića'. Dnevni red je dogovoren, a termin sastanka je u ponedjeljak 23. studenoga u 14 sati. Prozori će biti otvoreni!" poručili su.

Dogovor o održavanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost uslijedio je nakon mnogo nesuglasica i natezanja na relaciji Banski dvori - Pantovčak.

Plenković najavio da će sjednica trajati dva do tri sata, ali traje preko tri i pol sata

Premijer Andrej Plenković rekao je u nedjelju da će sjednica proći po uobičajenom dnevnom redu i trajati dva do tri sata.

No sjednica je trajala do nešto nakon 17:30 sati.

U 18 sati trebalo se održati Predsjedništvo HDZ-a, no ono zbog svega kasni.

Milanović je iz Banskih dvora otišao bez izjave novinarima, ali bi izjavu uskoro trebao dati premijer Plenković ispred HDZ-a.

Na novinarski upit kakav ton očekuje na sjednici VNS-a, Plenković je uoči sjednice rekao kako očekuje da će raspraviti o pet ili šest točaka koliko je dogovoreno i da se nakon toga, kao i obično, pošalje priopćenje medijima.

"Prostorija u kojoj će se sastanak održati se non-stop lufta", dodao je.

To u praksi izgleda tako da su u prostoriji u kojoj se održava sastanak otvoreni prozori.

Pročitajte više