Nakon smjena u korčulanskoj policiji, uhićena dva Cvikova pomagača

SAMO jedan dan nakon što je smijenjen načelnik Policijske postaje Korčula Ljubiša Pecotić, a na njegovo mjesto postavljen Rover Vene, policija Županije dubrovačko-neretvanske uspjela je napraviti prvi pozitivan korak prema rješavanja "slučaja Cvik". Naime, u subotu su uhićena dva pomagača Jakše Cvitanovića-Cvika, navodno glavnog korčulanskog dilera narkoticima.

U subotu popodne u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku privedeni su 19-godišnji Franjo Stipkvić iz Mokošice, te 27-godišnji Enes Agović iz korčulanskog Blata. Agović je vlasnik velolučkog kafića "Alo alo", u kojem je pronađen pištolj kojim je 2. srpnja Jakša Cvitanović po glavi izudarao Rinu Cetinića, nanijevši mu pri tome teške tjelesne ozljede.

U priopćenju PU dubrovačko-neretvanske, koje je pristiglo u redakciju Indexa, navodi se kako se obojica privedenih sumnjiče da su počinili dva kaznena djela - nanošenje teške tjelesne ozljede i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Privedeni su, sumnja policija, pomogli Jakši Cvitanoviću sakrivši pištolj kojim je izudarao Cetinića, ali i sudjelovali u premlaćivanju, javlja RTL Televizija.

HTV javlja kako policija nije željela komentirati tvrdnje o upletenosti jednog od šefova korčulanske policije u lanac trgovine drogom. Iz policije samo poručuju kako "interna kontrola MUP-a još nije završila svoj posao".

N.B.
Foto: RTL Vijesti

Pročitajte više