Nakon što ga se Sanader po prvi put javno odrekao, Žužul po Saboru "lovio" SDP-ovce

AKTUALNI sat u hrvatskom Saboru obilježilo je pitanje SDP-ove zastupnice Dragice Zgrebec, koja je premijeru Ivi Sanaderu postavila pitanje o posljednjoj Žužulovoj aferi. Premijer je po prvi put u povijesti hrvatske politike odbio podržati Žužula, pa je umjesto toga demagoški izbjegao odgovor na pitanje.

Zgrebec je premijera, pozivajući se na pisanje medija, pitala do kada će tolerirati da njegovi bliski suradnici, konkretno bivši ministar Miomir Žužul, sredstva poreznih obveznika koriste za privatne svrhe.

Zgrebec je, naime, ustvrdila da je Žužul u ime Vlade, a bez javnog natječaja potpisao ugovor s londonskom lobističkom tvrtkom DLA, koja je za izvještavanje o pisanju stranih medija o Hrvatskoj dobila oko 280.000 funti, a sve se, dodala je zastupnica, podudara s vremenom stažiranja ministrove kćeri u toj tvrtki.

"Dajete čvrste konstatacije kao da je sve što ste Vi rekli ili novinari napisali istina, nemam namjeru odgovarati na takav način." - demagoški je odgovorio Sanader, te na taj način po prvi put odbio podržati bivšeg ministra i jednog od najmoćnijih (i najbogatijih) HDZ-ovaca.

Kako Index doznaje od pouzdanih saborskih izvora, ljutiti Žužul je nakon aktualnog sata "krstario" Saborom u potrazi za najvišim dužnosnicima SDP-a, koje je želio pitati zbog čega je Zgrebec postavila dotično pitanje na aktualnom satu, ali njegovi napori nisu urodili plodom.

Čini se da je razdor između Sanadera i bivšeg ministra vanjskih poslova sve veći, a kako doznajemo, Žužul se jako naljutio na Sanadera jer ga ovaj nije podržao na aktualnom satu.

Podsjećamo, nakon što je na Indexu objavljen tekst o Žužulovim malverzacijama i sukobu interesa u slučaju Imostroj, pokrenuta je dotad neviđena afera, koja je u konačnici dovela do toga da je Žužul dao ostavku na mjesto ministra vanjskih poslova.

Pročitajte više