Nakon tri godine ponovno se uvodi zrakoplovna linija između Zagreba i Mostara

Ilustracija: Boris Scitar/PIXSELL

REDOVITA zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik. 

 "Ideja je da nam Zagreb, kao jedan od ozbiljnijih hubova, bude put ili vrata u svijet. U gradskome proračunu smo izdvojili iznos od milijun maraka (oko pola milijuna eura) za tu namjenu", rekao je gradonačelnik Mario Kordić. Nedavno su u Mostaru o ponovnoj uspostavi zračnog prometa između hercegovačkog središta i Zagreba razgovarali predstavnici vlasti BiH i hrvatski potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 

Linija bi trebala biti uspostavljena početkom svibnja

U razgovorima je sudjelovao i gradonačelnik Mostara. Kordić je, najavljujući obnavljanje linije, rekao kako je raspisan natječaj za odabir zrakoplovnog prijevoznika koji bi povezivao Zagreb i Mostar. Pojasnio je kako bi ova linija trebala biti uspostavljena s početkom svibnja ove godine, a odvijala bi se dva puta tjedno. 

Od početka epidemije koronavirusa 2020. zračna luka u Mostaru nije se oporavila te nema nijednu redovitu liniju. Preko ljeta charter letovi prevoze uglavnom hodočasnike za svjetski poznato katoličko hodočasničko mjesto Međugorje. U prva dva mjeseca ove godine kroz ovu zračnu luku prošlo je svega 35 putnika, a lokalni mediji ističu kako ta brojka još nije premašila broj od 60 zaposlenih. 

Pročitajte više