Nakon uragana Katrine policajci pljačkali po New Orleansu?

NAJMANJE četiri policajca iz New Orleansa suspendirana su sa dužnosti, a jedan je premješten nakon što su protiv njih podignute optužnice koje ih terete da su u kaosu nastalom nakon prolaska uragana Katrina sudjelovali u pljačkama imovine.

Policija grada New Orleansa priopćila je da unutarnja policijska kontrola istražuje još 12 slučajeva u kojima su se u pljačkaškim pohodima, nakon evakuacije većine stanovništva grada, zatekli policajci.

Istragu je policija pokrenula nakon što je zaprimila video snimku jedne novinske redakcije, no o detaljima snimljenog materijala policija za sada nije željela govoriti.

Policajce se sumnjiči za pljačku predmeta kao što su televizori i nakit, te za nepoduzimanje nikakvih koraka protiv ostalih pljačkaša.

Policija je obećala odlučnu i oštru reakciju prema svima koji su okaljali svoju značku, te nultu toleranciju prema bilo kojem članu gradske policije, na svim razinama, prenosi .

Uragan Katrina, koji je uzrokovao smrt od preko 1.100 ljudi te ogromnu materijalnu štetu, donio je brojne probleme gradu New Orleansu, ali i SAD-u čiji odgovorni dužnosnici ovih dana trpe velike kritike zbog loše reakcije na potrebe stanovništva nakon prolaska Katrine.

Pročitajte više