Nakon zaraze jedne ministrice španjolska vlada sastanke održava videovezom

Ilustracija: EPA

ŠPANJOLSKI premijer Pedro Sánchez od četvrtka sve sastanke obavlja videovezom nakon što je ministrici jednakosti Irene Montero dijagnosticiran koronavirus, izvijestila je španjolska vlada.

Danas će svi španjolski ministri biti testirani na koronavirus

Montero je partnerica potpredsjednika vlade Pabla Iglesiasa, s kojim živi i ima djecu, pa se i taj vođa lijeve stranke Unidas Podemos nalazi u karanteni.

"Ministrica je dobro (...). Nastavlja s uspostavljenim protokolom. Danas će svi ministri biti testirani na koronavirus", navedeno je u priopćenju vlade u Madridu.

Rezultati testiranja trebali bi biti poznati navečer.

U zgradu vlade od četvrtka nije dopušten ulazak novinarima

Sánchez se u četvrtak sastao s malim brojem ministara, onim neophodnima kako bi odobrio nove mjere protiv širenja koronavirusa. Na tom sastanku je odlučeno da će sve daljnje sastanke obavljati videovezom.

Tako će održavati i konferencije za medije. U zgradu vlade od četvrtka nije dopušten ulazak novinarima.

U Španjolskoj zabilježeno više od 3000 slučajeva zaraze koronavirusom

S 3020 zabilježenih slučajeva koronavirusa Španjolska je, nakon Italije, zemlja s najviše oboljelih u Europi. Od tog broja polovica se nalazi u Madridu i okolici. Od 84 umrle osobe u pokrajini Madrid bilo ih je 38.

Ovaj tjedan je zaraženo i troje zastupnika u parlamentu, zbog čega je on u utorak zatvoren na dva tjedna. Otkazani su svi sportski događaji u Španjolskoj te sva velika okupljanja.

Pročitajte više