Nakon Žnjana bageri sele na popularnu splitsku plažu: "Rekli su da će rušiti sve"

Foto: Index

NASTAVLJA se akcija Građevinske inspekcije u Splitu. Nakon što je Žnjan temeljito pometen, jučer su inspektori posjetili Dragana Jurišića Jenkija, koji već desetljećima drži objekt Obojena svjetlost na popularnoj splitskoj plaži Kaštelet.

"Rekli su da će rušiti sve. Inspektor je rekao da je to politički. Što znači politički? To znači Todorić. Što znači kada su mi uzeli Kašune i dali ih Doliću? Tko jači, taj tlači. Sve je to politika. Nekoga svoga guraju. Ne znam zašto bi rušili mul i objekte. To čak nisu ni objekti nego šankovi koji se dobijaju na koncesijsko odobrenje i za njih se ne mora dobiti građevinska dozvola. Obojena svjetlost ima građevinsku dozvolu. Bio sam danas u Građevinskoj inspekciji, natežemo se. Idem i sutra", kaže Jenki. 

"Ne interesiraju me ni ležaljke, ni parking"

Tvrdi da mu inspektori nisu pokazali papire za rušenje. On kod sebe nešto ima, ali malo starijeg datuma.

"Rješenje za ukloniti mul i strehu imaju iz 2000. godine. Kako nije izvršeno u 10 godina, to je palo u zastaru i trebalo bi ponovno pokrenuti sve. Mislim da to neće ići. Iskoristit ću sve pravne mogućnosti da se to riješi na zakonit, a ne politički način", kaže Jenki. 

Nije tražio razgovor u Gradu Splitu.

"Neka građani vide što se dešava pa neka se kupaju u kadi doma. Ili neka plate ležaljku. Ja sam za građane, ovo je gradska plaža i ostat će tako dok sam ja tu. Ne interesiraju me ni ležaljke, ni parking", objašnjava Jenki. 

I Cox na udaru

Građevinski inspektori kazali su mu kako će posjetiti i druge lokacije u Splitu.

"Rušit će Coxa, na Željezničaru, na Baćama... Meni su rekli doći u utorak. Onda sam ih pitao zašto ne ruše i Doliću. Ima pravo na 12 kvadrata šanka i 100 kvadrata štekata, a on je napravio 120 kvadrata dva objekta", ne može zaboraviti Jenki Kašjune, popularnu splitsku plažu koju je dobila tvrtka poznatog solinskog HDZ-ovca Ante Dolića. Koncesiju mu je, međutim, srušio Upravni sud.

Pitali smo Jenkija i kako je regulirao odnos s Gradom. Tvrdi da se ne nalazi u istoj situaciji kao ugostitelji sa Žnjana.

"Nemam koncesijska odobrenja, imam ugovor s Gradom, uredno plaćam sve, transparentan sam", uvjerava Jenki, koji je svojedobno upravljao i plažama na Kašjunima i Trsteniku. Ugovori su mu istekli pa je deložiran, nakon čega je tužio Grad.  

 

Pročitajte više