Naoružan bjegunac uhićen s drogom vrijednom 40 tisuća kuna

POLICIJA je jučer u središtu Zagreba uhitila dvojicu naoružanih mladića, a kod jednoga, za kojim se od ranije tragalo, pronađeno je i nekoliko vrsta najtežih droga vrijednih više od 40 tisuća kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Nešto više od 79 grama heroina, 12,3 grama kokaina i osam tableta heptanona posjedovao je 26-godišnji mladić, za kojim je policija već neko vrijeme tragala zbog sumnje da preprodaje drogu.

Mladići su uhićeni jučer oko 17 sati, nakon što ih je policija pokušala legitimirati u jednom lokalu u Ulici kneza Mislava, u središtu Zagreba. Ugledavši policajce naoružani 26-godišnjak i njegov dvije godine mlađi prijatelj počeli su bježati u suprotnim smjerovima niz Mislavovu ulicu. Policija ih je ubrzo sustigla, a 26-godišnjak je, kako tvrde, tada odbacio 8 paketića s 29,6 grama heroina, 5 paketića s 12,3 grama kokaina i 8 tableta heptanona. U njegovoj torbici pronađen je i revolver Magnum s pet metaka.

Napunjen pištolj, marke Browning pronađen je kod drugog, 24-godišnjeg uhićenika, a obojica su oružje posjedovali ilegalno.

Pretragom 26-godišnjakova stana pronađeno je još 49,5 grama heroina, pakiranog u dva paketića te digitalna vaga za precizno mjerenje težine s tragovima droga.

Kako je za njim već od ranije zagrebački Općinski sud raspisao potragu, 26-godišnjak je nakon policijske obrade odveden u zatvor. Protiv njega je, uz kaznenu prijava zbog zlouporabe droga, podnesena i prekršajna prijava zbog neovlaštenog držanja oružja, dok je mlađi uhićenik zbog istog prekršaja priveden sucu za prekršaje.

Pročitajte više