Naoružani muškarac upao u sinagogu u Teksasu, 12 sati držao taoce. Mrtav je

Screenshot: WHAA/Facebook

OTMIČAR koji je u subotu uzeo četiri taoca i zatvorio ih u sinagogu u Colleyville u Teksasu je mrtav, objavio je šef lokalne policije Michael Miller nakon što je objavljeno da su svi preostali taoci oslobođeni i neozlijeđeni.

"Tim za oslobađanje talaca napao je sinagogu i otmičar je mrtav", izjavio je Miller na konferenciji za novinare.

"Molitve uslišane", napisao je na Twitteru nešto prije toga Greg Abbott. "Svi su taoci oslobođeni, zdravi i sigurni", dodao je. 

U sinagogi su bila četiri taoca, od kojih je jedan rabin. Otmičar je navodno brat jedne Pakistanke osuđene zbog terorizma. Šest sati nakon početka krize jedan je talac pušten na slobodu.

Što se događalo ranije?

Kako su javljali mediji, muškarac britanskog naglaska, koji je navodno musliman, upao je u sinagogu za vrijeme vjerske službe koja se emitirala uživo na Facebooku te je uzeo taoce.

Daily Mail piše da traži da se njegov rođak pusti iz zatvora.

Na live streamu, koji je ubrzo prekinut, moglo se čuti: "Umrijet ću. Čujete li me. Umrijet ću radeći ovo. Ne plačite za mnom." Kako javlja lokalni Star, muškarac je više puta, dok je live stream još radio, spomenuo svoju sestru i islam. Navodno je rekao i da ne želi da netko bude ozlijeđen, a spominjao je i svoju djecu. Prijenos je pratilo oko 8000 ljudi.

Policija je putem Twittera priopćila da je akcija u tijeku te su pozvali stanovnike da izbjegavaju to područje. Specijalci su okružili zgradu.

 

"Zasad nema ozlijeđenih, policija je evakuirala područje. FBI-evi pregovarači imaju kontakt s osobom koja se nalazi unutra. U ovom trenutku ne postoji prijetnja za širu javnost. Molimo ljude da izbjegavaju to područje", rekli su iz policije, prenosi CNN. Lokalna televizija javlja da se navodno radi o mentalno poremećenoj osobi.

Pročitajte više

 

Pročitajte više