Napadači upali u hotel Intercontinental u Kabulu, ima mrtvih: "Pucaju po gostima"

Foto: Hina

NAJMANJE četiri napadača otvorila su vatru na hotel Intercontinental u Kabulu u subotu navečer, objavili su afganski službenici.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Najib Danish izjavio je da specijalne snage pokušavaju svladati napadače. Također je rekao kako se čini da su među njima i bombaši samoubojice.

Još uvijek nema službenih informacija o žrtvama, a po lokalnim medijima ubijeno je najmanje 15 ljudi. Prema najnovijim informacijama objavljenim tri sata od početka napada, sigurnosne snage sletjele su helikopterom na krov hotela te savladale dvojicu napadača.

"Napadači su uzeli taoce i ubili nekoliko ljudi"

Službenik Afganske špijunske agencije izjavio je za AFP da napadači "pucaju u goste hotela". Napad je započeo oko 21 sat po lokalnom vremenu, rekao je Danish. Izvor iz tajne službe izjavio je da četvrti kat hotela gori.

Novinska agencija TOLO objavila je kako je policija potvrdila da su napadači uzeli nekoliko taoca, a nekoliko ljudi je ubijeno. Lokalni mediji su objavili kako strahuju da je ubijeno najmanje 15 osoba.

Kasnije je lokalna tv postaja objavila je da im je sigurnosni izvor rekao da je ubijeno 35 osoba. BBC je objavio da su ubijena dvojica napadača, a sigurnosne snage pokušavaju doći do ostalih.

Svjedok koji se našao u blizini hotela izjavio je za lokalne medije da su se uz pucnjavu čule i dvije eksplozije.

Američki State Department upozorio na mogućnost napada ekstremista

Američki State Department u četvrtak je upozorio na mogući napad na afgansku prijestolnicu, piše CNN. Na Twitteru su objavili sigurnosnu uzbunu za Kabul te naveli da "ekstremističke skupine možda planiraju napad na hotele u Kabulu".

Hotel Intercontinental u Kabulu posljednji je put bio meta napada 2011. godine, kada su Talibani ubili 21 osobu, među kojima 10 civila.

Pročitajte više