RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

Napad na policajce u Kozari Putevima u Zagrebu, i dalje traje potraga za napadačima

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL, Index

DANAS je oko 14 sati u Ulici III. Kozari put u Zagrebu došlo do ozbiljnog incidenta u kojem su ozlijeđena dva policajca. Kako doznaje Index, policajci su lakše ozlijeđeni. Pomoć im je pružena u KBC-u Zagreb. 

Kako doznajemo, policija zna tko su počinitelji, no do ovoga trenutka nisu uhićeni. 

Napadnuta su dva temeljna policajca koji su legitimirali osobu s debelim policijskim dosjeom na zagrebačkom Žitnjaku. Odmah ih je okružilo nekoliko muškaraca te je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog napada na dvojicu policajaca. Još uvijek nije poznato je li policajce napalo više ljudi ili ih je napala samo jedna osoba od više okupljenih.

Nešto prije 18 sati, nakon višesatne blokade ulice u Kozari Putevima, policija je počela napuštati tu i okolne ulice, a ulicu u kojoj se dogodio napad napustila je i policijska marica. Kako god bilo, po svemu sudeći se potraga za počiniteljima više ne odvija u toj ulici. 

Policija se nešto prije 20 sati oglasila novim priopćenjem u kojem poručuju da je i dalje u tijeku intenzivna potraga za počiniteljima, kao i kriminalističko istraživanje. 

Pogledajte javljanja Indexova reportera s mjesta napada

Dva policajca završila u bolnici, na teren izašla interventna 

"Oko 14 sati u Zagrebu u Ulici 3. Kozari put, 2. odvojak, policijski službenici koji su poslove obavljali u službenoj odori pristupili su na ulici muškarcu s namjerom provjere njegovog identiteta, odnosno s namjerom provođenja službene radnje.
 
Tijekom postupanja prema muškarcu do policijskih službenika došlo je više nepoznatih muškaraca koji su verbalno iskazivali nezadovoljstvo i negodovali zbog te službene radnje, da bi ih odmah potom okružili i fizički napali.
 
Jedan od napadnutih policijskih službenika na siguran je način kao poziv u pomoć i upozorenje ispalio hitce u zrak, čime je zaustavio daljnji napad na sebe i kolegu te su napadači pobjegli.
 
Ozlijeđenim je policijskim službenicima liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb, gdje su njihove ozljede okvalificirane kao lakše, a kriminalističko istraživanje je u tijeku uz intenzivnu potragu za počiniteljima", stoji u novom policijskom priopćenju.

Kako doznajemo, muškarci su okružili policajce te ih prvo razdvojili. Onda je došlo do napada. Jedan policajac se otrgnuo, udaljio par koraka te iz službenog pištolja pucao u zrak kako bi odbio napad. 

Dva ozlijeđena policajca su odmah prevezena u bolnicu zbog zadobivenih ozljeda, a na teren su odmah poslani interventna policija i više policijskih ophodnji. Kako doznajemo, policajcima je pružena liječnička pomoć, a naknadno smo saznali da su lakše ozlijeđeni.

I ranije se policija oglasila o napadu.

"Policijski službenici temeljne policije u službenoj odori zaustavili su pješaka i pristupili vršenju službene radnje utvrđivanja identiteta, dakle legitimiranja. U tom trenutku prilazi im više muških osoba, negoduju zbog postupanja i fizički napadaju policijske službenike", kazali su ranije iz PUZ-a.

Stanovnik Kozari Puteva, koji je kazao kako je svjedočio incidentu, tvrdi kako su policajci htjeli legitimirati muškarca na motoru koji im je pobjegao u dvorište te da je on i napao policajce. "On ih je napao kad su udarili 17-godišnju curu", tvrdi stanovnik Kozari Puteva s kojim smo razgovarali na licu mjesta. Stanovnici Kozari Puteva u nekoliko su navrata dovikivali policajcima, a jedan je, dok su policajci odlazili, rekao da su "policajci dobili batina i da to nije prvi put" te da "u Kozari Puteve može ući samo ATJ Lučko". 

Ulica je satima bila blokirana, a na terenu je bilo 20-ak policijskih vozila i 40-ak policajaca. Osim temeljne policije na terenu su bili i interventna jedinica te policajci u civilu.

Ulica je odblokirana nešto prije 18 sati. Još uvijek nije poznat epilog ove priče, ima li uhićenih te ako ima, koliko.

Uskoro opširnije

Pročitajte više