Napadač i žrtva iz Kaštela išli su u istu školu, ravnateljica: Strašno je to što rade

Screenshot: Facebook

DRUŠTVENIM mrežama jutros se proširio video brutalnog maltretiranja mladića. Na snimci, koja je navodno nastala u Kaštelima, više mladića maltretira jednog mlađeg muškarca. 

U opisu snimke koja se dijeli na društvenim mrežama piše da se radi o mladiću s posebnim potrebama, no ta informacija nije potvrđena.

Na snimci se vidi kako mladića udaraju rukama, a u jednom trenutku jedan od prisutnih udara ga i nogom u glavu. Također, jedan od njih udario ga je koljenom u glavu.

Nedugo potom, oglasila se policija i poručila kako je uhitila dvije osobe sa snimke. 

"Vezano uz javno objavljenu snimku u prostorije splitske policije dovedene su dvije osobe koje se dovodi u vezu s događajem i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje", objavila je policija.

Napadač i žrtva išli u istu školu, ravnateljica: Strašno je to što rade

Danas je za Dalmatinski Portal progovorila i ravnateljica Srednje škole Braća Radiš, koja je rekla kako zna za ovo nasilje već nekoliko dana te kako je bila u kontaktu s policijom.

Naime, jedan od napadača i žrtva pohađali su istu srednju školu.

Jedan od napadača je netom završio trogodišnje obrazovanje, a napadnuti dječak još pohađa školu, treći razred počinje sljedeći tjedan.

"Što čovjek ima pametno komentirati u ovakvim situacijama? Strašno je što rade, a još strašnije što takve scene snimaju", poručila je ravnateljica.

Za Dalmatinski portal je poručila kako je s napadačem bilo problema u školi, kako je uvijek bio na rubu incidenta, ali i kako su se u školi trudili da ga usmjere na pravi put.

"Najgore je mladu osobu izbaciti iz škole, tek onda joj se otvaraju vrata kriminala. Borili smo se, trudili, ali nažalost, opet je skrenuo", zaključila je.

Oglasio se Odbojkaški klub Ribola, jedan od napadača je bivši član

Na Facebooku se nedugo nakon objavljivanja snimke oglasio i Odbojkaški klub Ribola.

Poručuju kako oštro osuđuju ovaj događaj te dodaju kako im je jedan od napadača bivši član.

"Danas je u javnosti objavljena snimka zlostavljanja i maltretiranja koje najoštrije osuđujemo, a jedan od sudionika gnjusnog događaja je i bivši član OK Ribola Kaštela. Bio je član našeg kluba prije 6 godina u periodu od osam mjeseci, a od tada nije dio kluba. 

OK Ribola Kaštela oštro osuđuje ovaj događaj, a naša Škola odbojke, kroz koju je u 10 godina prošlo više od 2.000 djece i dalje će svoje polaznike učiti pravilnom i ljudskom ponašanju, kako na sportskom terenu tako i izvan njega, s nultom stopom tolerancije na nasilje", poručili su.

[PRIOPĆENJE] Danas je u javnosti objavljena snimka zlostavljanja i maltretiranja koje najoštrije osuđujemo, a zbog...

Posted by OK Ribola Kaštela on Sunday, August 30, 2020

Javili se iz Boksačkog kluba Leonid, jedan od napadača je njihov bivši član

Na Facebooku su se oglasili i iz boksačkog kluba Leonid, poručuju kako je jedan od napadača njihov bivši član.

"Gospodo,

Pojavila se snimka jednog od naših bivših članova kluba, ponavljam bivših, jer isti trenutak kada smo saznali da je naš bivši član na snimci, automatizmom se sam isključio. Osuđujemo svaki oblik nasilja i svaki član odgovara za sebe i svoje postupke, i ponavljamo još jednom osuđujemo svaki oblik nasilja. Hvala i ovo je automatski upozorenje za sve članove kluba da kod na su našem klubu ne trpimo i osuđujemo ovakve postupke, tolerancija na nasilje je apsolutna nula", objavili su.

GOSPODO, POJAVILA SE SNIMKA JEDNOG OD NAŠIH BIVŠIH ČLANOVA KLUBA, PONAVLJAM BIVŠIH, JER ISTI TRENUTAK KADA SAMO SAZNALI...

Posted by Boksački klub Leonid on Sunday, August 30, 2020

Pročitajte više