Napadači u Meksiku ubili 18 ljudi, među njima i gradonačelnika

Ilustracija: EPA

NEIDENTIFICIRANI naoružani napadači ubili su 18 ljudi, uključujući gradonačelnika, kada su otvorili vatru jučer u gradskoj vijećnici u jugozapadnoj državi Guerrero, koja je pogođena nasiljem bandi, priopćile su vlasti.

Među ubijenima u San Miguel Totolapanu su gradonačelnik Conrado Mendoza, njegov otac i bivši gradonačelnik Juan Mendoza te drugi lokalni dužnosnici, navodi se u priopćenju države Guerrero. Još dvije osobe su ranjene.

Sukobile su se suparničke bande?

Zamjenik ministra sigurnosti Ricardo Mejia sugerirao je da je nasilje proizašlo iz sukoba između suparničkih skupina La Familia Michoacana i Los Tequileros. Govoreći na redovnoj vladinoj konferenciji za novinare, rekao je da se provodi operacija kako bi se pronašli počinitelji, a istražitelji provjeravaju video na kojem se čini da Los Tequileros preuzimaju odgovornost za ubojstva.

Meksički dnevnik El Universal ranije je izvijestio kako se čini da su naoružani napadači izveli koordinirani niz napada unutar zgrade kako bi ubili gradonačelnika.

U međuvremenu je u središnjoj državi Morelos državna zastupnica Gabriela Marin ubijena iz vatrenog oružja, a njezin tjelesni čuvar ranjen je ispred ljekarne jučer navečer, rekao je Mejia.

Pročitajte više

 

Pročitajte više