Napadači ubili 18 osoba u meksičkoj klinici

NAORUŽANI napadači ubili su najmanje 18 osoba u napadu na rehabilitacijsku kliniku u meksičkom pograničnom gradu Juarezu, javljaju svjetske agencije. Napadači su ušli u kliniku, poredali pacijente u liniju i ubili njih 18 dok ih je oko desetak ranjeno. "Moglo bi biti više mrtvih", rekao je za AFP jedan izvor iz ureda javne sigurnosti.

Rehabilitacijske klinike česte su mete napada narko-bandi u Juarezu, jer ih optužuju da štite dilere iz suparničkih bandi.

Radi se o jednom od najsmrtonosnijih napada u trogodišnjem ratu meksičkog predsjednika Felipea Calderona protiv narko-kartela koji se odvija u ovom malom gradu na granici SAD-a i Meksika, ali i u cijeloj zemlji.

Smatra se kako su upravo članovi jednog takvog kartela u odvojenom napadu ubili i zamjenika šefa policije u zapadnom Meksiku.

Jose Manuel Revueltas je došao na tu poziciju prije dva tjedna i od tada je svugdje putovao sa svoja dva zaštitara. Ubijen je dok se vozio po vrlo prometnoj ulici u gradu Moreliji. Napadači su zaustavili njegov automobil tek nekoliko ulica dalje od policijske postaje, te upucali njega i zaštitare. U unakrsnoj vatri je stradao i jedan od putnika u obližnjem autobusu.

Pročitajte više