Napadnut Zagrepčanin koji je nosio dres Crvene Zvezde

54-GODIŠNJI Zagrepčanin koji je na sebi imao dres Crvene Zvezde, napadnut je na Trgu Josipa Jelačića u ranim jutarnjim satima. Fizički su napadnuti i policajci koji su pokušali muškarca izvući iz mase mladića koja je na njega nasrnula.

Načelnik Ureda zagrebačke policije Krunoslav Borovac za Index.hr je potvrdio da su kasno sinoć i rano jutros zabilježeni prvi incidenti uoči današnje utakmice drugog pretkola Lige prvaka u kojem igraju Inter i Crvena Zvezda.

Nad dvanaest mladića, od kojih je jedan maloljetan, četvorica policajaca upotrijebila su fizičku silu i svezala ih, te privela u policijsku postaju Centar. Tijekom incidenta jedan od napadača udario je policajca drvenom palicom, koji je lakše ozlijeđen i liječnička mu je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju. Lakše je ozlijeđen i osumnjičeni (1976.), a liječnička mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Sveti Duh.

Protiv 54-godišnjeg Zagrepčanina bit će podnesena prekršajna prijava zbog vrlo drskog ponašanja.

Sinoć su pripadnici Interventne jedinice policije na prilaznoj cesti maksimirskog stadiona zatekli desetak osoba koje su preskočile ogradu dolazeći sa stadiona. Kada su uočili policiju, počeli su bježati prema okretištu tramvaja na Borongaju.

Na tramvajskom stajalištu policija je uhvatila trojicu 25-godišnjaka, jednog 26-godišnjaka i jednog 31-godišnjaka, koji privedeni u policiju. Dvojica mladića su zadržana u policijskoj postaji, a ostali su pušteni.

Policija je na Maksimirski stadion otišla nakon što je dojavljeno da se na tom području okupljaju nepoznate osobe i skupljaju kamenje, a događaj se povezuje s utakmicom.

U policiji kažu da su spremni za današnju utakmicu, a zakonske odredbe o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima primjenjivat će se svugdje gdje će se nalaziti navijači bilo koje momčadi.

Borovec je odbacio informacije da će neki Zvezdini navijači u Hrvatsku doputovati u vlastitom aranžmanu. "Čak i ako se to dogodi, oni neće moći na stadion, pa ih upozoravamo da im je bolje niti ne kretati na put", kazao Borovac.

Što se tiče dolaska igrača gostujuće momčadi, on je, prema Borovčevim riječima, prošao bez problema. Pred zagrebačkim hotelom Sheraton gdje su smješteni jučer se skupila tek manja grupa hrvatskih navijača i cijeli je događaj prošao bez potrebe za policijskom intervencijom.

Dodao je i da policija ima informacije kako su Zvezdini navijači jutros organizirano krenuli u Hrvatsku, no zbog sigurnosnih razloga nije želio otkriti kada će stići ili kojim će se putem kretati.

Pročitajte više