Napadnuta makedonska karaula na granici s Kosovom

MAKEDONSKA policija navodi da su sinoć oko 22:45 nepoznate osobe automatskim oružjem i ručnim bombama napale Gošnice, makedonsku karaulu na granici s Kosovom.

Meci su završili u samoj zgradi policijske postaje, a ručne bombe su eskplodirale u dvorištu. Istovremeno je pucano i na policijski punkt udaljen oko dva kilometra od karaule Gošnice, kod pograničnog sela Presnica u blizini brane Glažnja.

Dosadašnja istraga nije utvrdila identitet napadača, niti se može pretpostaviti koji su bili njihovi motivi, odnosno da li su bili krijumčari ili pripadnici ekstremističkih skupina koje operiraju na granici.

Ivo Kotevski, glasnogovornik makedonske policije je, pak, s druge strane rekao kako je usprkos sinoćnjem incidentu stanje na granici "stabilno" te da nema opasnosti da bi se situacija mogla dodatno destabilizirati.

Dodao je kako makedonska policija poduzima mjere protiv krijumčara te dodatne mjere s ciljem da spriječi destabilizaciju. "Na Kosovu ima grupa koje su nezadovoljne, ali to je problem Kosova", tvrdi Kotevski.

R.R.

Pročitajte više