VIDEO Četvrti teroristički napad u Kabulu u mjesec dana, dva vojnika ubijena

Screenshot: YouTube
 
MILITANTI su napali vojnu bazu u blizini vojne akademije u Kabulu, javlja BBC.
 
U predsjedničkoj palači potvrdili su napad, prenosi ToloNews. Najmanje dvojica afganskih vojnika su ubijena i 10 ih je ozlijeđeno, izjavio je glasnogovornik ministarstva obrane. Dodao je da je u napadu sudjelovalo petorica militanata, od kojih su trojica ubijena.
 
Afganistanski vojni časnik koji živi na tom području izjavio je da je od početka napada oko pet sati ujutro po lokalnom vremenu čuo otprilike 11 eksplozija. "Moguće je da je riječ o granatama iz ručnih minobacača", kazao je.
 
 
Neimenovani afganistanski novinar saznao je od izvora na tom području da je u kompleks ušla skupina muškaraca s opremom za noćno promatranje. Zasad nijedna skupina nije preuzela odgovornost za napad. Sigurnosne snage su objavile da je jedan od napadača uhićen, dok se još bore protiv jednog militanta.
 
Četvrti napad u mjesec dana
 
U listopadu je napadač samoubojica na ulazu u vojnu akademiju ubio 15 kadeta u autobusu koji se upravo spremao napustiti kompleks.
 
Na akademiji maršala Fahima obučavaju se afganistanski časnici, a obuku održavaju i strani stručnjaci. Obnovljena je uz pomoć britanskih oružanih snaga, a nazivaju je još i "Sandhurst na pijesku".
 
Aktualni je napad četvrti u proteklih mjesec dana - prije samo dva dana u velikom je napadu talibana na središnji dio Kabula ubijeno više od 100 ljudi, a ranjeno ih je 235.
 
U nedjelju je iz palače afganistanskog predsjednika tim povodom najavljen dan žalosti i zastave su spuštene na pola koplja u zemlji te diplomatskim izaslanstvima širom svijeta. 

Pročitajte više