Napao Indijce u Zagrebu, slijedio ih, prijetio im... Pušten je, objavljeni su detalji

Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

SUDAC istrage zagrebačkog Županijskog suda naložio je mjeru opreza redovitog javljanja policiji 20-godišnjaku koji je osumnjičen da je u noći na nedjelju u zagrebačkoj Ilici verbalno, a potom i fizički napao skupinu indijskih državljana. Nakon ispitivanja 21-godišnji suosumnjičenik je pušten da se brani sa slobode, izvijestilo je tužiteljstvo.

Tužiteljstvo je navelo da je zagrebačko Općinsko kazneno državno odvjetništvo predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv 20-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac odbio, te je osumnjičeniku naložio mjeru opreza redovitog javljanja državnom tijelu.

Prema sumnjama tužiteljstva, dvojica osumnjičenika su u nedjelju oko 2 sata zbog netrpeljivosti prema osobama različite boje kože i rasne pripadnosti, a u nakani da ih omalovaže i ponize, prišli petorici indijskih državljana i vrijeđali ih. Potom su, uz vrijeđanje, slijedili indijske državljane, koji su se pokušali udaljiti od njih, dodaje tužiteljstvo.

Udario ga nogom, a onda i šakom u glavu

Tužiteljstvo sumnjiči 20-godišnjaka da je prišao 25-godišnjem indijskom državljaninu i nogom ga udario u potkoljenicu, a kada je između njih stao 23-godišnji indijski državljanin, osumnjičeni 20-godišnjak ga je udario šakom u glavu i razbio mu naočale.

Sumnja se, nastavlja tužiteljstvo, da su dvojica osumnjičenika tražila od indijskih državljana da napuste Hrvatsku te su ih nastavila slijediti do jednog ugostiteljskog objekta, u koji su se Indijci sklonili u strahu od daljnjeg napada.

U tom objektu, prema sumnjama tužiteljstva, 20-godišnji napadač je udario rukom po glavi 25-godišnjeg Indijca, a nakon što su napadači izbačeni iz ugostiteljskog objekta, nastavili su izvana vrijeđati petoricu Indijaca.

Takvo ponašanje osumnjičenika je izazvalo kod indijskih državljana osjećaj bespomoćnosti i poniženja, istaknulo je tužiteljstvo dodajući da dvojicu napadača sumnjiči za nasilničko ponašanje, a 20-godišnjaka i za oštećenje tuđe stvari.

Policija je ranije izvijestila da je dvojicu osumnjičenika uhitila nedugo nakon napada, kojom prilikom je 20-godišnji napadač udario nogom u potkoljenicu 25-godišnjaka, a potom šakom u lice 23-godišnjaka te mu je razbio dioptrijske naočale.

Pročitajte više

 

Pročitajte više