napoleon ančić na htv-u predstavio stranku hrvatskog preporoda

Napoelon Ančić večeras je na Hrvatskoj televiziji (HTV) predstavio izborni program Stranke hrvatskog preporoda, napomenuvši kako ta stranka teži cjelovitosti hrvatskog bića te povezivanju svih Hrvata i onih koji žele dobro svojoj domovini Hrvatskoj. L

"Neka je laka hrvatska zemlja svim vukovarskim braniteljima, palima za Škabrnju i palima za Hrvatsku", rekao je Ančić u povodu 18. studenoga, Dana sjećanja na vukovarske žrtve.

Ančić, prvi na listi, ističe da se ta stranka zauzima za oživljavanje brze i suvremene željezničke pruge Split-Zagreb, za jače poticaje turizmu, jednostavnije zakone o stranim ulaganjima i ulaganjima hrvatskih iseljenika te promjenu modaliteta PDV-a "kako porez ne bi bio harač". Također predlaže da se Ministarstvo obrane preseli u Knin.

"U EU trebamo ući s pozivnicom i dostojanstvom, a ne s molbama i sluganstvom", naveo je. Umirovljenicima, kaže, treba žurno povisiti mirovine 20 posto te smanjiti broj općina i ministarstava.

Ančić ističe da treba zaštititi kraška polja na otocima i u Zagori ekološkim poljoprivrednim zonama. "Na otocima stanovništvo treba prestati plaćati naknadu za potrošnju vode kako bi se poticao opstanak i razvoj otoka", rekao je i predložio osnivanje banke za otoke te agrobanke.

(Hina) bdj dd

Pročitajte više