Narkomafija donijela svinjsku gripu u Srbiju

DEJAN ŠEKULARAC, bliski suradnik narkobosa Darka Šarića, prvi je registrirani oboljeli od svinjske gripe u Srbije, piše Press pozivajući se na informacije dobivene od "najviših zdravstvenih krugova". Virus nove gripe potvrđen mu je 24. lipnja 2009., a navodno se njime zarazio u Argentini gdje je ugovarao nove isporuke kokaina za Europu.

Srbija je za Šekularcem raspisala potjernicu zbog umiješanosti u šverc više od 2,7 tona kokaina koji je zaplijenjen u listopadu 2009. Šekularac je uhićen 6. veljače u Crnoj Gori, ali je nakon četiri dana pušten.

Liječnici koji su mu dijagnosticirali svinjsku gripu nisu tada znali da je narkomafijaš, ali jedan od sugovornika Pressa navodi kako se Šekularac jako čudno ponašao u bolnici. "Šekularac se jako čudno ponašao, što je izazvalo sumnju da ima neki puno veći problem od svinjske gripe", kazao je sugovornik za list.

Panika u narkoredovima

Šekularac je u Argentini boravio od 18. do 22. lipnja, u Srbiju je krenuo preko Frankfurta, odakle je doletio do Zagreba. Tamo ga je sačekao automobil kojim je 23. lipnja stigao u Beograd. Pozlilo mu je još u Frankfurtu, piše list, kada je dobio visoku temperaturu. Po dolasku u Beograd, međutim, nije htio ići u bolnicu, već je otišao u svoj stan. Sljedeće jutro primljen je u bolnicu u jako lošem stanju te je odmah cijepljen protiv svinjske gripe.

"Budući da je riječ o prvom slučaju zaraze, na njega su se odmah sjatili svi nadležni liječnici, čak i ljudi iz države. Interes medija bio je velik. Ali bilo nam je čudno što je on odmah htio otići iz bolnice, a to nije bilo moguće jer je bio u karanteni. Bio je prestravljen interesom javnosti i državnih organa. U bolnici je bio sedam dana i više se nikad nije pojavio, čak ni na kontroli", kazao je sugovornik Pressa dodajući da kada su ga pitali što je radio u Argentini i gdje je točno bio, kazao je da je bio tamo za vikend.

Nakon toga, u klanu Darka Šarića izbila je prava panika, piše list. Kako nisu znali je li Šekularac zaista zaražen ili ga zapravo policija drži u bolnici, prekinuli su sve dogovore oko organizacije šverca kokaina iz Južne Amerike. Ipak, kad je Šekularac nakon sedam dana napustio bolnicu, nastavili su s "poslom".

Pročitajte više