NASA "nogirala" ljubomornu astronauticu

ASTRONAUTICA Lisa Nowak, koja je osumnjičena da je otela i pokušala ubiti ženu koja joj je stala na putu osvajanja srca pilota space shuttlea, dobila je jučer otkaz u NASA-i, prenosi BBC.

Nowak je, podsjetimo, prešla 1500 kilometara kako bi se osvetila svojoj suparnici, djevojci pilota Billa Oefeleina, a da se ne bi zaustavljala na putu od Houstona do Orlanda, na sebi je nosila astronautske pelene. Na aerodromu u Orlandu je sprejem nasrnula na svoju suparnicu, a da nije htjela samo razgovarati govori i činjenica da je u svom automobilu imala zračni pištolj, novi čekić, nož i gumeno crijevo.

U američkoj svemirskoj agenciji NASA-i izjavili su da otkaz Nowak ne znači da oni vjeruju da je ona kriva ili nedužna, nego da se radi o obostranom dogovoru između nje i mornarice. To je prvi javni otkaz koji je NASA dala u svojoj povijesti.

No, s obzirom da je Nowak mornarička časnica, a ne NASA-ina civilna službenica, NASA ju ne može poslati na neplaćeni dopust ili ju suspendirati dok se optužbe ne riješe, tako da će se kapetanica ratne mornarice, morati vratiti u mornaricu.

Inače Nowak je na sudu izjavila da se ne osjeća krivom za pokušaj otmice i provalu uz napad, i puštena je uz jamčevinu, no morala je nositi negvu s lokatorom na gležnju.

A.B.
Foto:AFP

Pročitajte više