NASA snimila kako se trgovački dio Wuhana zamračio tijekom karantene

Foto: NASA

EPIDEMIJA novog soja koronavirusa brzo se proširila cijelom Kinom te su milijuni ljudi ostali u svojim domovima, a stotine tisuća tvrtki zatvorilo je svoja vrata i ugasilo svjetla.

Nakon što su vlasti obustavile putovanja i postavile ograničenja na razne društvene aktivnosti, NASA je zabilježila drastične promjene u razini rasvjete grada Wuhana (video dolje), ali i njegovog trgovačkog područja - okruga Jianghan, piše Daily Mail.

Trgovačko područje u mraku

Dvije snimke snimljene samo u razmaku od 16 dana prikazuju kako je karantena promijenila noćni izgled okruga Jianghan u kojem se nakon uvođenja mjera značajno smanjila ulična rasvjeta, a poslovni objekti ugasili su sva svoja svjetla.

Ove fotografije snimio je tim znanstvenika iz NASA-inog instituta Goddard Space Flight Center (GSFC) i organizacije Universities Space Research Association (USRA).

Prve snimke snimljene su u siječnju prije nego što je kineska vlada obustavila zračni, cestovni i željeznički promet te društvene aktivnosti za građane. Na snimkama iz veljače vidi se kako je karantena promijenila izgled grada.

Pročitajte više