NASELJENICI ĆE SPRIJEČITI SHARONOV PLAN; SHIMON PERES RAZOČARAN

Židovski naseljenici na okupiranim teritorijima će "učiniti sve" kako bi spriječili provedbu plana izraelskog premijera Ariela Sharona o zatvaranju nekih židovskih naselja na Zapadnoj obali i u Gazi, dok je čelnik laburističke oporbe Shimon Peres izrazio "duboko razočaranje" Sharonovim planom. L

"Ako zaključimo da će premijer poduzeti jednostrane mjere koje znače prebacivanje židova i zatvaranje naselja, učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo spriječili ostvarivanje tih mjera", rekao je predsjednik vijeća židovskih naselja u Judeji i Samariji (Zapadna obala) i u Gazi Bensi Lieberman.

Istodobno, čelnik laburističke oporbe Shimon Peres rekao je kako je "duboko razočaran" Sharonovim planom. "Sharon je trebao donijeti odluku. Umjesto odluke, dobili smo samo odgađanje", rekao je Peres povodom govora u kojemu je izraelski premijer najavio jednostrane mjere u slučaju neuspjeha mirovnih "smjernica". "Sve su to bile samo uopćene formule. Ulazimo u teško razdoblje i nemamo mnogo vremena pred sobom", dodao je.

Pročitajte više