Našice - svečanosti u povodu Dana grada

U povodu Dan grada, koji Našice slave na Antunovo, u nedjelju 13. lipnja, danas su zapaljene svijeće i položeni su vijenci na spomenobilježje "Uskrsla Hrvatska" u središtu Našica, a potom je održana svečana sjednica Gradskog vijeća. L

Poginulim braniteljima iz našičkoga kraja i cijele Hrvatske počast su odali izaslanik Predsjednika Republike brigadir Ivan Obrovac, ministar obrane Berislav Rončević, izaslanstvo Našica, te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Molitvu za poginule izmolio je našički gvardijan, otac Branimir Kosec.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Zdravko Rončević prvo je podsjetio na bogatu kulturu i povijest Našica u proteklih 775 godina, a zatim se osvrnuo na razvoj grada. Posebno je izdvojio uspješnu nagodbu o naknadi nasljednicima grofovske obitelji Pejačević za zemljište na kojem će grad izgraditi poduzetničku zonu i početak realizacije industrijske zone, te uređenje područja oko jezera Lapovac.

Izaslanik predsjednika Stjepana Mesića brigadir Ivan Obrovac istaknuo je zadovoljstvo što će upravo Našice sljedećeg tjedna ugostiti svjetsko vojno košarkaško prvenstvo. Suradnja Našica i Hrvatske vojske, dodao je, uvijek je bila na zavidnoj razini.

Gradu i svim građanima čestitku je brzojavom uputio i hrvatski premijer Ivo Sanader.

Ministar obrane Berislav Rončević istaknuo je kako je grad započeo velike projekte, kojima će on, kao ministar u Vladi, dati puno potporu. S obzirom na to da je upravo on bio prijašnji gradonačelnik Našica, istaknuo je zadovoljstvo planiranim investicijama te je svim svojim sugrađanima čestitao Dan grada.

(Hina) xnh yjn

Pročitajte više