U Metkoviću pretučena kći bivšeg rukometnog reprezentativca

KAKO doznajemo jutros, u školi ispred koje su napadnute kći Nikše Kaleb i još dvije djevojčice, održava se sastanak Odbora za nasilje na kojemu je i ravnateljica škole. Nakon sastanka, iz škole će se moći dobiti reakcija na slučaj.

Kaleb: Kći mi je ostala u bolnici

"Upravo sam se sada vratio iz dubrovačke bolnice gdje je naša kći zadržana na pretragama", rekao je sinoć "na prvu" za Index bivši rukometni reprezentativac Nikša Kaleb pokušavajući biti miran. Naime, njegova kći zajedno s još dvije djevojčice od kojih je jedna kći prosvjetne radnice Dane Svaguše, a druga zapovjednika metkovske vatrogasne postrojbe Jure Pilja, pretučene su još u petak ispred Osnovne škole Stjepan Radić u Metkoviću. Pretukla ih je grupa djevojčica, a o težini ozljeda svjedoči i činjenica da je na koncu morala intervenirati Hitna pomoć kao i policija.

Nakon što su posjetili Hitnu pomoć dva puta, upućeni na dubrovačku bolnicu

"Vodio sam kćer dva puta na hitnu pomoć proteklog vikenda jer se žalila na glavobolju i bol u trbuhu. Danas su nam rekli da je odvedemo u dubrovačku bolnicu što smo i napravili. Ostat će ondje preko noći kako bi se utvrdilo je li pretrpjela teže ozlijede", rekao je Kaleb dodajući kako je njegova kći pretrpjela ogroman strah te da ne može lako zaspati od napada.

Prema izjavama svjedoka do napada je došlo sasvim iznenada i bez povoda. Djevojčice se navodno ni ne poznaju, ne idu u isti razred, a čini se da ne idu ni u istu smjenu. Roditelji djevojčica koje su napadnute obratili su se nakon što su naknadno saznali za fizički obračun pedagoškoj službi. Od samog početka roditeljima se pokušalo objasniti da nije bio veliki fizički obračun nego da su se "čupale za kosu". No kada je u ponedjeljak postalo jasno da je riječ o većim ozljedama djevojčica roditeljima je u školi rečeno kako su slučaj trebali prijaviti odmah.

Htjeli zataškati?

"Čudno je to. Znate. Primjerice ravnateljica nam se nije javila od napada u petak. Kažu nam da je bila protekli vikend na službenom putu pa da nije znala za nemile događaje. Samo ne znam o čemu oni to pričaju kada nam kažu da smo odmah trebali reagirati, a recimo nisu htjeli o tome obavijestiti ravnateljicu", rekao je Kaleb u razgovoru za Index. Naime, nakon fizičkog napada djevojčice su se vratile na nastavu, a jednoj od njih je i pozlilo te je povratila pa se stječe dojam da je škola od početka htjela cijeli slučaj zataškati.

Kako doznajemo jedna od djevojčica koja je pretrpjela napad boluje od dijabetesa. Reakciju  škole očekujemo u jutarnjim satima.

Pročitajte više