Nacional ima fotografije sastanka Ane i Tomislava Karamarka sa Zdravkom Mamićem

Foto: Nacional

NOVI broj tjednika Nacional na naslovnici donosi priču o novim dokazima u aferi Soboli. "Dva dana nakon sklapanja ugovora s Hypo Bankom, Karamarko je prodao udio u tvrtki Soboli za jedan mjesečni honorar od Hypa", piše Nacional.

Osim toga, Nacional donosi i priču o tajnim pregovorima Karamarka sa Zdravkom Mamićem, koji su se navodno dogodili 27. travnja. "Dan nakon objave odluke Vrhovnog suda da mu se suđenje premjesti u Osijek, Mamić se sastao s Anom i Tomislavom Karamarko", piše u najavi Nacional.

Afera Konzultantica

Podsjetimo, upravo je Nacional prvi objavio dokumente koji dokazuju da je Petrović preko svoje tvrtke Peritus savjetovanje gotovo pune dvije godine plaćao je usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza na energetskom tržištu plaćao 2500 eura mjesečno. Ukupno je isplatio najmanje pola milijuna kuna, objavio je tada Nacional.

Zbog afere Konzultantica povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak u predmetu Karamarka kako bi utvrdilo nalazi li se u sukobu interesa.


Sam Tomislav Karamarko odbio je komentirati aferu, ali je na Facebooku objavio da se izuzeo od sudjelovanja u donošenju bilo kakvih odluka koje se tiču INA-e i MOL-a. Svoj odnos s Josipom Petrovićem opisao je kao prijateljski te kazao da od njega neće okrenuti glavu ako se sretnu na ulici.

>> Sve o Aferi Konzultantica pročitajte OVDJE.



 

Pročitajte više