Nastavlja čistku: Tajnica splitskog SDP-a ostala lojalna stranci, Baldasar je potjerao iz NO Lovrinca

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar nastavlja sa čistkom. Nakon što je prije mjesec i pol dana iz Nadzornog odbora Čistoće udaljio Dragana Tomića, šefa Foruma mladih splitskog SDP-a, na meti se našla tajnica Gradske organizacije u Splitu, gradska vijećnica Slavica Bartulović Barač, do prije koji dan predsjednica Nadzornog odbora gradskog groblja Lovrinac. Bartulović Barač je razriješena sa datumom 31. svibnja, a o razrješenju je doznala putem elektroničke pošte i obavijesti za gradske vijećnike. 

Baldasar vrbuje SDP-ovce: Hoćeš li sa mnom? 

"Ne mogu reći da nisam očekivala, ali me isto iznenadio način. Sa gradonačelnikom sam razgovarala. Pitao me, hoću li sa njim? Ja sam se zahvalila, rekla sam mu da ostajem u SDP-u", kazala nam je Bartulović Barač, koja je na mjestu tajnice splitskog SDP-a zamijenila Vesnu Perak Bone.

Plaća za tajnicu splitske organizacije stiže iz Zagreba i nije iznenađenje da se u ovoj situaciji, kada je cijela organizacija u Splitu (još uvijek) nepravomoćno raspuštena, Bartulović Barač zahvalila Baldasaru na pozivu i ostala uz središnjicu i Zorana Milanovića.

Nakon što je potjeran iz SDP-a, Baldasarova lista otpisanih značajno će se povećati

U ovih mjesec i pol dana od smjene šefa Foruma mladih do razrješenja tajnice Bartulović Barač svašta se izdogađalo. Predsjedništvo SDP-a je raspustilo organizaciju i stranačka tijela u Splitu pa je tako Tomić potjeran jer je na unutarstranačkim izborima bio za Milanovića, a ne Komadinu, dok se sada Baldasar okrenuo protiv onih koji ostaju u SDP-u, a ne žele sa njim u novu i krajnje neizvjesnu političku avanturu. U osnovi, i nema neke pretjerane razlike samo što će se spisak otpisanih Ive Baldasara poprilično produžiti.

Bartulović Barač vjerojatno je tek prva u nizu onih koje Baldasar namjerava udaljiti od nadzornih odbora gradskih tvrtki, a nije isključeno da padne i pokoja glava u samim firmama. Neće doduše sve moći razriješiti njihovih funkcija. Jedna od takvih je i dogradonačelnica Aida Batarelo, koja je Baldasaru rekla da će ostati uz SDP. Baldasar je ne može smijeniti pa će do kraja mandata ostati na svojoj funkciji.

U nedostatku ozbiljnijeg posla Baldasar će se posvetiti sječi glava Milanovićevaca

Ukratko, Baldasar je u Gradskom vijeću izgubio svaku šansu da progura bilo kakvu ozbiljniju odluku pa će se u nedostatku konkretnog posla, pozabaviti sječom glava Milanovićevaca. Čemu da oni primaju naknadu od par tisuća kuna, kad može neki "njegov" koji će mu na izborima dati glas? Svoju kampanju već je otpočeo. LGBT zajednicu i aktiviste za ljudska prava jučer je na splitskom Prideu pozdravio sa "hvaljen Isus", dok su mu leđa čuvala dva zaštitara. 

Pročitajte više