Psi tragači nešto su nanjušili: U potrazi za Antonijom isušuje se jezero Brljan



POTRAGA za nestalom 17-godišnjakinjom Antonijom Bilić nastavila se i danas, s početkom u 4 sata ujutro, a trajala je do 19 sati. Prema riječima glasnogovornice PU šibensko-kninske Marice Kosor, zasada nije pronađeno ni tijelo nestale ni neki posebni tragovi koji se u ovom trenutku mogu dovesti u vezu s njom.

Ponovno se pretraživalo splitsko područje, a potraga je intezivirana na lokalitetu Postinje. Također se tragalo i na području Obrovca prema Gračacu.

Oko 15 sati doznaje se kako se u potrazi za Antonijom počelo isušivati jezero Brljan uz most na Krki. Isušuju se tri manja dijela jezera, a očekuje se kako bi isušivanje trebalo trajati barem do ponedjeljka. RTL javlja kako se jezero isušuje jer su psi tragači na tom dijelu nešto nanjušili, i to ne jedan, već viša pasa. Iako ronioci prilikom pretraživanja jezera nisu pronašli ništa.

Vodu ispumpavaju pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, a pomažu im djelatnici Nacionalnog parka Krka. U tom dijelu je skrenut i vodotok Krke.

 Nema komunikacije s medijima

Za razliku od prijašnjih dana, MUP je danas odustao od uobičajene komunikacije s novinarima. Naime stigla je službena obavijest kako MUP neće davati službene izjave o potrazi.

Po prvi puta ograničen je i obilazak, snimanje te fotografiranje. Razlozi zašto se odustalo nisu nam poznati, kao ni odluka da se iz potrage povuku specijalizirani HGSS-ovi ronioci. Policija tvrdi da je razlog tome što nisu željeli da ih novinari ometaju tijekom potrage. Preveliki broj ljudi ometa i pse tragače, te se njihov broj htio reducirati kako ih ljudski mirisi ne bi dodatno zbunjivali u potrazi.

Iako je bilo najavljeno da će Antoniju Bilić, uz policijske, tražiti i 50-ak ronilaca GSS-a i 25 ronilaca HV-a iz baze u Splitu, u zadnji trenutak je odlučeno da u vodi ostaju samo policijski ronioci. Za maloljetnicom je tragalo i 15 pasa tragača.

Uz postrojbe specijalne policije za Antonijom tragaju i članovi GSS Zagreb kao i vatrogasci iz Opatije koji su sa specijalnim psima tragačima pretraživali područje Postinja. U potrazi sudjeluje više od 200 ljudi. Pretraženo je i područje od 12 kilometara oko ceste Drniš-Muć.

Jučerašnja pretraga područja korita rijeke Krke, od hidrocentrale Miljacka prema Roškome Slapu nije donijela rezultate što je Indexu potvrdila i glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor kazavši da nisu nađeni nikakvi tragovi koji se mogu povezati s Antonijinim nestankom.

Pročitajte više