Nastavljeno suđenje za ubojstvo premijera Đinđića

U BEOGRADSKOM Specijalnom sudu za organizirani kriminal u srijedu je čitanjem i prikazivanjem fotodokumentacije iz sudskog spisa, nastavljeno suđenje trinaestorici optuženih za atentat na premijera Zorana Đinđića, ubijenoga 12. ožujka 2003. godine.

Predsjednik Sudskog vijeća, sudac Marko Kljajević kazao je da će izvještaj njemačkog Instituta za kriminalistiku iz Wiesbadena, koji se treba izjasniti o mišljenju domaćih vještaka o mjestu s kojeg je pucano na premijera Đinđića i položaju njegova tijela kao i osobnog čuvara Milana Veruovića, u Specijalni sud stići sredinom mjeseca.

Sudsko vijeće nije ponovno odlučivalo o prijedlogu specijalnog tužitelja da se sedmooptuženom Dejanu Milenkoviću Bagziju dodijeli status svjedoka-pokajnika, nakon što je Vrhovni sud Srbije u rujnu poništio prvobitnu odluku Sudskog vijeća da se taj prijedlog odbije.

Za ubojstvo premijera Zorana Đinđića optužen je nekadašnji zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorad Ulemek Legija, pripadnici te jedinice, te pripadnici kriminalnog "zemunskog klana".

Suđenje se nastavlja u četvrtak.

Pročitajte više