natječaj za glazbenu nagradu "Stjepan Šulek"

Upravni odbor Fonda Stjepan Šulek donio je odluku o objavljivanju natječaja za dodjelu ovogodišnje Nagrade Stjepan Šulek za izvedbu skladbe za violinu.

Violinisti, kandidati za nagradu, moraju biti hrvatski državljani, rođeni 1973. ili kasnije, a za nagradu se natječu izvedbom (solističkom ili uz pratnju) na javnom nastupu ili studijskom audio, odnosno video snimkom, koja je nastala u razdoblju od 1. rujna 2002. do 31. kolovoza 2004.

Prijavljuje se samo jedna skladba, a dobitnici nagrade iz prethodnih godina ne mogu se natjecati.

Prijava mora sadržavati podatke o djelu i izvedbi, životopis kandidata s opisom umjetničkog rada, audio ili video snimku izvedbe s dokazima o mjestu i vremenu nastupa, odnosno studijskog snimanja.

Prijavu treba poslati preporučeno Hrvatskom društvu skladatelja, Fond Stjepan Šulek - za natječaj, do 30. studenoga 2004.

Kandidata za nagradu predložit će peteročlani ocjenjivački sud, a odluku će donijeti Skupština fonda do 31. prosinca 2004. Nagrada, koja se sastoji od diplome i novčanog iznosa, dobitniku će se uručiti 15. siječnja 2005. u Hrvatskom društvu skladatelja, izvijestio je tajnik Fonda Haris Nonveiler.

Nagrada Stjepan Šulek nosi ime hrvatskog skladatelja, dirigenta, violinista i pedagoga, svestranog glazbenika koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi dvadesetog stoljeća.

Fond nagradu dodjeljuje jednom godišnje od 1993., naizmjenično jednom skladatelju, odnosno jednom violinistu.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više