Natječaj za sufinanciranje samozapošljavanja u BiH bio otvoren točno jednu minutu

Foto: klix.ba

JAVNI poziv za Program sufinanciranje samozapošljavanja 2018. godine koji je raspisao Federalni zavod za zapošljavanje BiH otvoren je u 8:00, a zatvoren u 8:01 sati.

Osobe koje su se željele prijaviti nakon toga dobile su poruku da to nije moguće jer nema raspoloživih sredstava, piše Klix.ba.

Isti slučaj dogodio se i prošle godine kada je natječaj trajao osam minuta. Mnoge nezaposlene osobe i poslodavci koji su se željeli prijaviti za start-up program izrazili su nezadovoljstvo jer u pozivu koji je najavljen 16. veljače nije rečeno da će biti otvoren ovako kratko.

Iz Federalnog zavoda za zapošljavanje kazali su kako je Javni poziv morao biti zatvoren tako brzo zbog velikog interesa i ograničenosti sredstava.

"Tijekom ove godine Javni poziv će biti objavljen još dva puta tako da sve osobe koje danas nisu mogle aplicirati imat će tijekom godine u dva navrata priliku da to učine. Proces apliciranja i realizacija programa su apsolutno transparentni te će danas na stranici zavoda biti dostupni popisi aplikanata", kazali su iz ove institucije.

Pročitajte više