Navodno je uhićen lider proruskih separatista. Rusi ga priveli zbog izdaje?

Foto: Ministarstvo obrane Ukrajine

RUSKE sigurnosne snage uhitile su generala bojnika Igora Aleksandroviča Korneta, ministra unutarnjih poslova samoproglašene Luganske Narodne Republike, izvijestili su ukrajinski obavještajci u priopćenju.

Kako piše Business Insider, riječ je o proruskom separatističkom lideru u istočnoj regiji Ukrajine. Obavještajci su naveli da je Korneta privela Federalna sigurnosna služba (FSB).

Kornet je navodno uhićen zbog izdaje, što je dovelo do raskola i svađe između vojnih i političkih struktura u toj proruskoj paradržavi.

Moskva nezadovoljna angažmanom čelnika proruske tvorevine

Prema ukrajinskom ministarstvu obrane, Kornet se navodno nalazi u istražnom zatvoru u ruskom gradu Rostovu na istočnoj granici Ukrajine. Obavještajci iz Ukrajine kažu da se u vezi s Kornetom radi o "čistkama" vodstva te paradržave. 

Kažu da Moskva nije zadovoljna vodstvom Luganske Narodne Republike u smislu vođenja rata protiv Ukrajine. No Business Insider nije mogao provjeriti je li Kornet zaista uhićen. 

Ukrajinsko ministarstvo je priopćilo da je uhićenje Korneta naišlo na negativnu reakciju u Luganskoj Republici. Rusija je nedavno prebacila fokus svoje invazije na Ukrajinu na istočnu regiju nakon što ruske trupe nisu uspjele zauzeti ukrajinski glavni grad Kijev nakon tjedana neprekidnog granatiranja.

Rusija je preuzela provođenje mobilizacije u paradržavi na istoku Ukrajine, osobito sada kada je počela bitka za Donbas. Mnogi tu bitku smatraju odlučujućom za ishod rata.

 

Pročitajte više